Faci vanatai prea des? Ai putea avea o problema grava de sanatate

| 14 noi, 2013

Te-ai lovit accidental in coltul mesei si a doua zi ai facut o vanataie mare pe picior? Sau te dor vanatai pe care nu stii cum le-ai facut? Vanatai usor tumefiate nu inseamna ca aveti o problema grava de sanatate, mai ales in cazul in care vanataile tale tind sa fie mici si nu apar de multe ori.

O vanataie apare atunci cand vasele mici de sange se sparg sub piele. Scurgeri de sange in tesuturile de sub piele provoaca formarea culoarilor negru si albastru. Ele pot deveni, de asemenea umflate , si in acest caz sunt denumite hematoame, situatie in care se colecteaza sange sub piele. Vanataile se vindeca ( de obicei in termen de doua pana la patru saptamani), se transforma de multe ori in toate culorile curcubeului, inclusiv purpuriu - negru, rosu- albastru, sau galben- verde.

Tendinta de a face vanatai usor, uneori, se mosteneste  in familie, astfel incat este posibil sa fi mostenit aceasta trasatura de la unul dintre parinti. Femeile fac vanatai mai usor decat barbatii , in special de la leziuni minore pe coapse, brate, si cap. Cantitatea de grasime care acopera corpul tau poate juca, de asemenea, un rol de protectie - daca nu ai un strat de grasime, nu vei avea niciun sistem de protectia impotriva loviturilor, astfel incat vei face vanatai la ce mai usoara lovitura.

Daca observi mai multe vanatai acum decat faceai in urma cu cativa ani, ar putea fi din cauza acelor  ore petrecute afara , fara protectie solara. O piele arsa de soare subtiaza vasele de sange.

Vanatai care apar inexplicabil sau vanatai care nu dispar dupa o luna, ar putea fi un semn ca exista o problema de sanatate , cum ar fi o infectie sau o deficienta de vitamina B12 , C , sau acidul folic , asa ca, daca te  preocupa acest aspect, fa o programare la doctorul tau.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ