EXPO Astana 2017: Peste un milion de vizitatori în primele nouă zile ale expoziției

| 22 iun, 12:01

EXPO Astana 2017 a atras, în primele nouă zile de la deschidere, peste un milion de vizitatori, iar aproape 13% dintre aceștia, respectiv 26.000, au fost vizitatori străini, transmite Kazinform.

Expoziția cu tema "Energia viitorului" se desfășoară în perioada 10 iunie — 10 septembrie.

"Numărul celor care au vizitat expoziția a crescut de la zi la zi. De exemplu, sâmbătă, 10 iunie (ziua inaugurării EXPO Astana) au fost 18.000 de vizitatori, iar până în 16 iunie numărul lor ajunsese la 34.000", a afirmat directorul general Beibit Karymsakov.

Până luni, 19 iunie, au fost vândute aproape 1,5 milioane de bilete pentru EXPO Astana 2017. Mai mult, s-au vândut aproape 20.000 de suvenire de la EXPO Astana 2017, valoarea lor ajungând la 28 milioane tenge, și s-au livrat aproximativ 50 de tone de produse alimentare.

Potrivit AFP, Kazahstanul a investit peste un miliard de dolari pentru organizarea EXPO Astana 2017, o expoziție cu animații futuriste și standuri high tech.

Autoritățile din Kazahstan văd în acest eveniment o lovitură de marketing pentru imaginea capitalei lor, oraș care în câțiva ani ajuns să fie dominat de zgârie nori și care a devenit recent o platformă de negocieri pentru protagoniștii din conflictul sirian.

"Se spune că Astana este un oraș al viitorului. Ei bine, această zonă expozițională va deveni un oraș al viitorului într-un oraș al viitorului", a declarat primarul din Astana, Asset Issekechev, într-un interviu acordat AFP.

Astana a fost desemnată să găzduiască acest eveniment în 2012 de Biroul Internațional pentru Expoziții (BIE). La EXPO Astana 2017 participă 115 de țări, printre care China, SUA și Rusia.

La standul chinez se poate testa un simulator de tren de mare viteză, în timp ce Rusia prezintă machete ale celor mai moderne spărgătoare sale de gheață cu propulsie nucleară.

Primarul din Astana se așteaptă la o creștere puternică a turismului.

"Zona unde se ține în prezent expoziția va găzdui un muzeu și un centru de excelență tehnică și financiară, care vor deservi orașul, țara și sper întreaga regiune", afirmă Asset Issekechev.

Acesta a evocat o serie de proiecte care să combine investițiile publice și cele private în ideea de a-i încuraja pe vizitatori, precum taxiuri fluviale, parcuri acvatice și chiar un parc de distracție de genul Disneyland.

Expoziția Internațională EXPO Astana 2017 se derulează până pe 10 septembrie 2017, iar organizatorii estimează că evenimentul va atrage peste cinci milioane de vizitatori din întreaga lume.

Evenimentul, similar celui care a avut loc în orașul spaniol Zaragoza în 2008, precede expoziția universală pe care o va organiza Dubai în 2020, care va dura 6 luni, la fel care cele care au avut loc la Sevilla în 1992 sau la Milano în 2015.

Logo-ul EXPO 2017, "Wind Energy", este format din trei palete de turbină eoliană, în culorile albastru, portocaliu și verde. Logo-ul a fost ales de locuitorii din Kazahstan în iulie 2013.

Mascotele sunt trei păpuși în aceleași culori ca și logo-ul: portocaliu, verde și albastru, simbolizând soarele, vântul și apa. Păpușile, reprezentând trei copii, vor fi atât simbolul expoziției, cât și al țării-gazdă, Kazahstan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ