Extra Finance: Garanţiile imobiliare nu-i mai împiedică pe români să obţină credite de la IFN-uri

| 11 iun, 2013

Garanţiile imobiliare nu îi mai împiedică pe români să obţină credite, Extra Finance devenind o soluţie pentru refinanţarea altor credite, chiar şi cu ipotecă, a spus Ştefan Dumitru, directorul general al IFN Extra Finance.

"În cazul unei persoane care deja a obţinut de la o bancă sau o instituţie financiară nebancară un credit garantat cu ipotecă pe casă sau pe un teren, aceasta se poate împrumuta de la IFN Extra Finance, dar cu condiţia ca din creditul nou să se stingă cel vechi. Astfel, creditul nou să fie singurul acoperit de garanţia imobiliară cerută de IFN Extra Finance. Cu alte cuvinte, o persoană nu poate obţine două credite de la două instituţii, fie ele bancare, fie o instituţie financiară bancară şi una nebancară, pe aceeaşi garanţie (ipotecă), decât dacă suma obţinută de la cea de-a doua instituţie o acoperă pe prima şi din acea sumă se şi stinge primul credit", a spus Ştefan Dumitru. 

IFN Extra Finance vine pe piaţa românească a acordării de credite cu soluţia obţinerii rapide a unor sume de bani în scopul stingerii altor împrumuturi contractate anterior. Este vorba de împrumuturi luate anterior atât de la IFN Extra Finance, cât şi de împrumuturi obţinute de la bănci. 

Plafonul maxim al creditului este de 35.000 euro, echivalent în lei, cu condiţia ca garanţia să fie minim 250% din plafonul aprobat.

"De ce este puţin probabilă obţinerea a două credite de la două instituţii bancare sau nebancare, pe aceeaşi garanţie? Deoarece, în caz de executare silită, cea care va recupera integral suma acordată prin credit va fi instituţia care a acordat primul credit cu garanţii ipotecare", precizează Ştefan Dumitru.

Pe primul trimestru din 2013, IFN Extra Finance a acordat pentru Bucureşti şi judeţul Ilfov împrumuturi de 3,9 milioane de lei faţă de 1,65 de milioane de lei, cât a fost valoarea împrumuturilor acordate în perioada similară a lui 2012. Această creştere poate fi motivată de numărul mare de bucureşteni şi domiciliaţi în Ilfov, care fie au fost respinşi de bănci, din cauza veniturilor prea mici, fie au vrut să-şi acopere alte credite contractate din bancă şi doreau o altfel de refinanţare.

IFN Extra Finance este o instituţie financiară nebancară, înfiinţată în anul 2009 şi autorizată de Banca Naţională a României. IFN Extra Finance oferă credite, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, pentru persoane fizice (credite de nevoi personale cu ipotecă) şi persoane juridice (factoring, scontare).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ