Extrema dreaptă îi asmute pe olandezi împotriva românilor?

| 04 sep, 2013

Similar situației din Marea Britanie, există și în Olanda teama că va avea loc o reorientare a muncitorilor români și bulgari, care până acum aveau nevoie de un permis special de muncă și care acceptau în consecință cele mai proaste, mai grele și mai prost plătite locuri de muncă. Miza discuției este exacerbată și manipulată cu ajutorul unor sondaje de opinie.

Preconizata liberalizare a pieței muncii din țările Uniunii Europene, de la 1 ianuarie 2014, îi transformă pe muncitorii români și bulgari în sperietoarea bătrânului continent. Cu excepția germanilor care își doresc de la noi cât mai multă mână de muncă calificată, atât britanicii cât și, mai nou, olandezii sunt reticenți în ceea ce privește accesul liber al muncitorilor est-europeni, de la anul.

Ca și în Regatul Unit și în Olanda există forțe politice direct interesate să speculeze și să colporteze zvonuri panicarde pe un fond de xenofobie care îi tratează pe muncitorii est-europeni în cel mai bun caz ca un factor de destabilizare a pieței muncii...

Similar situației din Marea Britanie, există și în Olanda teama că va avea loc o reorientare a muncitorilor români și bulgari, care până acum aveau nevoie de un permis special de muncă și care acceptau în consecință cele mai proaste, mai grele și mai prost plătite locuri de muncă. Miza discuției este exacerbată și manipulată cu ajutorul unor sondaje de opinie, cu mențiunea că acum nu mai este vorba de spectrul invaziei vânturat de Daily Mirror ci de un sondaj realizat de Maurice de Hond pentru PVV, un partid olandez antiimigrație.

PVV adică Partidul Libertății din Olanda, nu este nicidecum un partid așa cum îi indică numele, sau mai bine zis libertatea din titulatura sa nu este pentru toată lumea și, mai ales, nu este pentru imigranți. Partidul de extremă dreaptă, condus de Geert Wilders, este al treilea ca mărime din Parlament, ocupând 24 dintre cele 150 de locuri și a fost adeseori acuzat și în trecut, chiar de voci din interior pentru lacune democratice și stigmatizarea minorităților etnice. PVV care se află în spatele site-ului antiimigratie, a fost adeseori acuzat pentru campaniile sale împotriva est-europenilor pe care i-a învinuit că se fac vinovați de șomajul cu care se confruntă cetățenii olandezi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ