Facebook a ajuns la un milion de utilizatori activi care publică reclame

| 19 iun, 2013

Compania americană Facebook Inc a anunţat că are pe plan mondial un milion de utilizatori activi care publică reclame şi care au utilizat platforma Facebook în ultimele 28 de zile. Reclamele reprezintă 85% din veniturile Facebook.

Marea majoritate a celor care publică reclame sunt proprietari ai unor mici afaceri care au apelat la serviciile celei mai mari reţele de socializare din lume.

Directorii Facebook speră să atragă şi mai mulţi afacerişti din cele 16 milioane de afaceri locale, de la vânzători de bijuterii la proprietari de magazine de haine, care să-şi înfiinţeze gratuit pagini pe Facebook.

Deşi este dificil de stabilit câţi bani cheltuiesc persoanele care publică reclame online, în total acestea au cheltuit aproximativ 32 miliarde de dolari în Statele Unite anul trecut, conform datelor firmei de cercetare de piaţă eMarketer.

"Majoritatea proprietarilor de mici afaceri încep ca utilizatori de Facebook apoi migrează devenind proprietari de pagini şi de acolo devin utilizatori activi care publică reclame", a declarat Dan Levy, director Facebook pentru afaceri mici. Acesta a explicat că Facebook nu intenţionează să taxeze afacerile care au pagină pe reţeaua de socializare.

Trimestrul trecut, Facebook a raportat venituri de 1,46 miliarde de dolari. Veniturile din reclame au crescut cu 43%, cel mai rapid ritm de creştere de la sfârşitul lui 2011.

"Proprietarii micilor afaceri sunt cruciali pentru succesul Facebook. Odată ce au lansat la mijlocul anului trecut noi produse de publicitate destinate micilor afaceri, au reuşit să-şi accelereze semnificativ creşterea produselor", a declarat analistul Brian Wieser, de la Pivotal Research Group.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ