Facebook a manipulat 700.000 de utilizatori, de dragul ştiinţei

| 30 iun, 2014

O echipă de specialişti din cadrul Facebook a publicat un studiu în care arată cum manipularea conţinutului din news feed-urile a 700.000 de utilizatori le-a afectat acestora starea emoţională. Cercetătorii au modificat algoritmul care determină modul în care conţinutul este afişat în fluxul de ştiri al utilizatorilor.

O parte dintre participanţii (fără voia lor) la cercetare au primit mai mulţi termeni pozitivi în news feed, iar alţii mai mulţi termeni negativi. Compania a analizat apoi conţinutul publicat de utilizatori după contactul cu aceşti termeni.

În final s-a aflat că cei expuşi la conţinut pozitiv au fost la rândul lor pozitivi, iar cei care au avut parte de conţinut negative au manifestat şi ei stări negative. În concluzie, conţinutul de pe reţelele de socializare online poate afecta starea de spirit a utilizatorilor.

Cercetătorii susţin că, pentru această cercetare, făcută la începutul acestui an, nu au colectat informaţii personale şi nici nu i-au identificat pe cei care au participat la studiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ