Facebook vrea să dezvolte o inteligenţă artificială care să perfecţioneze memoria utilizatorilor

| 24 aug, 16:53

Facebook are în plan dezvoltarea unei Inteligenţe Artificiale (IA) care ar putea ajuta utilizatorii atunci când vor să îşi amintească ceva, tehnologia urmând să fie implementată pe ochelari inteligenţi.

Facebook a dezvăluit un instrument de mapare în interior menit să ajute sistemele de Inteligență Artficială să înțeleagă și să își amintească mai bine detaliile despre spațiile interioare, cum ar fi câte scaune sunt într-o sală de mese sau dacă o cană este pe masa din bucătărie sau în alt loc din casă.

Mike Schroepfer, directorul tehnologic al Facebook, speră că această dezvoltare de IA, deși în stadiu incipient, ar putea în cele din urmă să fie folosită pentru produse precum o pereche de ochelari inteligenti, care să vă ajute să vă amintiți totul, de exemplu, unde v-ați lăsat cheile sau dacă ați adăugat deja vanilie într-un bol cu fursecuri, notează Digi24. Mai exact, tehnologia vrea să dezvolte Inteligența Artificială care îți poate perfecționa propria memorie.

Citeşte şi Facebook va schimba semnificativ aplicaţia WhatsApp

Pentru a transforma aceste sisteme de Inteligență Artficială într-un fel de mașină de memorie prevăzută de Schroepfer, va trebui să purtați o pereche de ochelari inteligenți.

„La sfârșitul zilei, speranța noastră este ca acești ochelari să ofere oamenilor superputeri”, a mai spus Schroepfer.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ