Faceţi aceste lucruri după ce mâncaţi? Este greşit

| 06 mai, 2014

Primul lucru pe care nu trebuie sa-l faceti, este sa nu adormiti imediat dupa ce ati mancat; hrana ingerata nu va avea timpul optim pentru a se digera. Din acest motiv pot aparea probleme gastro-intestinale.

De asemenea, nu este indicat sa faceti baie imediat dupa ce ati mancat. Aceasta va poate intensifica fluxul sangvin in maini, picioare si corp; cantitatea de sange din jurul stomacului descrescand, va slabi sistemul digestiv al stomacului dvs.

Iată şi alte lucruri care nu sunt indicate sa le faceti dupa ce ati servit masa:

- Ceaiul din plante contine foarte mult acid. Nu-l beti dupa masa, deoarece substanta respectiva (acid), face ca proteinele din mancarea consumata sa devina greu de digerat.

- Dupa ce ati mancat nu largiti cureaua. Largirea acesteia, lasa abdomenul liber, putand cauza probleme intenstinale.

- Mancati fructe cu o ora sau doua ore dupa ce ati servit masa. Daca le veti manca imediat dupa masa, ca desert, va veti balona la stomac.

- Chiar daca ati auzit de nenumarate ori ca e bine sa va plimbati dupa masa, e bine sa stiti ca acest lucru face ca sistemul digestiv sa absoarba substantele nutritive din mancare. Daca, intr-adevar, doriti o mica plimbare e bine sa o faceti dupa cel putin o ora.

- Ce nu trebuie sa mai faci, este sa nu fumezi imediat dupa masa. Cercetarile arata ca a fuma o tigara dupa masa, este echivalentul cu a fuma 10 tigari. Asadar, riscul unui cancer pulmonar este mult mai mare.

- Ultimul sfat ar fi ca in primele 20 de minute de dupa masa, sa nu vorbiti la telefon. Radiatiile emise de acesta pot avea efecte nocive.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ