Familia extinsă a președintelui Băsescu – băieți cu dosare și pușcăriași

| 28 oct, 2013

Una din principalele acuzele pe care Traian Băsescu i le aducea lui Adrian Năstase în 2004 era aceea că premierul de atunci se înconjurase de mai multe persoane certate cu legea. S-ar fi creat astfel o rețea mafiotă protejată din cele mai înalte sfere ale politicului.

Acum nouă ani acesta a fost unul din mesajele electorale câștigătoare vehiculate de Traian Băsescu. În acest context, a venit momentul să facem un scurt bilanț a ceea ce au însemnat toți ani de mandat atât pentru președintele Băsescu, cât și pentru cei aflați în cercul său de apropiați.

Cel mai cunoscut moment din viața celor din jurul președintelui a fost alegerea în Parlamentul European a Elenei Băsescu ca independent. În 2009, fica cea mică a președintelui României și-a dat demisia din PDL pentru a candida ca independent, iar liderilor PDL din teritoriu li s-a spus la acel moement să-i asigure mezinei președintelui alegere alegerea în PE. Victoria înregistrată atunci de fiica președintelui și prestația de la Bruxelles uneori comică a celei supranumite EBA nu fac decât să scoată în evidență până unde a ajuns nepotismul în România sub mandatul lui Traian Băsescu.

Dacă ambițiile politice ale Elenei Băsescu s-au concretizat extrem de repede, același lucru se poate spune și despre cariera de notar public a Ioanei Băsescu. După ce în 2007 ea obținea titularizarea pe un post de notar public în comuna Păunești din Vrancea, în 2008 fata cea mare a președintelui își mută cabinetul într-un spațiu închiriat în Băneasa de la Puiu Popoviciu. Omul de afaceri bucureștean avusese anterior, în ciuda dosarelor în care era cercetat, o serie legături extrem de profitablile cu Traian Băsescu. Pe vremea când era primar general al Capitalei, actualul președinte a aprobat proiectul de extindere a rețelei de apă și canal pentru cartierul rezidențial din Băneasa dezvoltat de Popoviciu.

Tot în cercul de apropiați ai președintelui a intrat în ultimii ani și Gheorghe Falcă, primarul Aradului devenit între timp finul lui Traian Băsescu. Din momentul în care a intrat în familia extinsă a președintelui, Falcă a devenit din ce în ce mai puternic în PDL, deținând, pe rând, funcția de secretar executiv, vicepreședinte și apoi prim-vicepresedinte sub mandatul lui Emil Boc. Tot de numele edilului arădean se leagă și un dosar de corupție, în care este acuzat că ar fi primit o vilă ca mită pentru ai ajuta pe doi oameni de afaceri să obținu un teren de pe domeniul public, farudând primăria. De această acuzație Falcă a fost exonerat în iunie 2013, la timp pentru a-și anunța intenția de a participa la alegerile interne din PDL pentru nominalizarea democat-liberală la prezidențiale.

Tot de notorietate este și relația dintre Mircea Băsescu și Sandu Anghel, care recent a fost condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală. În 2010, fratele președintelui i-a botezat celui supranumit Bercea Mondialu o nepoată, deși era cunoscut faptul că acesta din urmă era implicat în mai multe acte penale.

Dincolo de toate aceste considerente, rămân dosarele în care Traian Băsescu este implicat direct. Există încă multe întrebări fără răspuns legate de vânzarea flotei, de achiziționarea casei din Mihăileanu sau despre situația vilei Dante la care președintele trebuie să răspundă. În schimb, liderul de la Cotroceni a preferat să evite de fiecare dată aceste subiecte, în încercarea de a nu-și detriora imaginea publică.

Cert este că actualul președinte al României promitea că va elimina favoritismele și legăturile personale în exercitarea funcției. Nu numai că angajamentul asumat nu a fost respectat, ba chiar dimpotrivă. În realitate, Traian Băsescu a creat o adevărată famiglia în jurul său.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 oct, 2013
Constantin Ion
Andrei , pistruiatule,TICO , doar atata poti?! asta se vrea articol impotriva?!!rad si curcile si gastele Cotrocenilor!!!
... articol e, mult spus , un rezumat , prost, facut dupa ureche...lamentabil si dezonorant pentru inamicii lui BASE...
iot in rezumat insa , va spun ca din pacate se ridica pe ruinele guvernarii politice traian basescu HIDRA PSD flamanda de inavutire , si care a creeat haosul dus la paroxism de traian basescu si piticul sau din gradina de vara si botanica Cluj , micutul Boc Debil . Iliescu a creat bazele haosului in 15 ani , prin minciuna , CARITAS , Isarescu , adrian nastase , colectionarul de arme si tablouri si toti cei ce au urmat pana la Basescu . Constantinescu , nu se pune a reusit doar 2 lucruri mari , sa anihileze PNT CD si sa si traga Tigareta in timp ce studentul de casa Marian Munteanu Balcon ajungea prosper om de afaceri cu armament...In conditiile creeate ce putea sa faca Basescu altceva decat sa continuee , numai ca in loc sa se linga pe degete de miere el a luat tot hardaul ramanand doar kktul ... si care a creat o alta hidra DNA care in curand isi va schimba Stapanul trecand in alte inele ...
28 oct, 2013
no name
solutia
Propun pentru cateva milioane de euroi ce-i voi lasa mostenire familiei mele sa arunc in aer tot ce inseamna politiceni in Romania, parlament , cu tot cu presedinte si familiile lor.
28 oct, 2013
cantautor
hai si pe partea cealalta,pentru obiectivitate:
sotia lui Ponta,europarlamentar..
ministrul justitiei,sot de verisoara...
Sova ,ministru,partener firma avocatura...
asta pentru nepotism...
pentru restul,lista e lunga:
1.A.Nastase,(micul Titulescu ? Ponta?),Voicu,Dragnea,etc...
Parca a nasit baiatul unui cunoscut interlop din Valcea,parca un coleg de alta firma este in dosarul Realitatea,parca el insusi a fost acuzat de plagiat,parca Mang(plagiat),PSD,si-a dat demisia....
n-am timp....
28 oct, 2013
mark williams
..sa mai adaugam ca numai cei care sunt antiBasescu nu stiu ca atit casa din Mihaileanu(un aprtament dintr-o casa),cit si dosarul Flota sunt SOLUTIONATE ,iar Traian Basescu scos de sub invinuire ,prin probe redutabile ,dovada este ca acesta NU A SEMNAT nici un act de vinzare,pentru cele 16 nave.
Nici nu avea cum.Nu era prim ministru.
S-au folosit ca argument marca Ciuvica SRS,et laboratoare de dezinformare si intoxicare acele procese verbalew semnate de ministrul transoporturilor ,prin care navele erau scoase de sub pavilion romanesc,FIIND VINDUTE.

Se fabrica si se mentin prefabricatele sa se justifice FAMIGLIA indusa fortat in jurul Presedintelui..
Cind oare va fi respect pentru deontologie jurnalistica???Mistificarea este deja plictisitoare prin mentinerea falsului..
28 oct, 2013
doras
Andrei , te dai impartial "ca tot romanul"insa articolul tau te da de gol in ceea ce priveste "netarmurita-ti obiectivitate". Se simte de la o posta izul de intact media ale caror cursuri le-ai absolvit. Varanul si-a asigurat viitorii aplaudaci de serviciu. Omul si stilul. Pe cine crezi ca prostesti? Vino cu alte argumente , nu cu cele fabricate la latrina3. Ne-am saturat sa ne tot "luminati"voi trepadusii de serviciu ai varanului.
28 oct, 2013
dorin
raspuns
Bine spus.
Atunci , cu ei la groapa de ,,gunoi" . Cu ei si cu ,, pilele " lor.
Nu ar fi normal asa ?
Dar cred , ca ne-am obisnuit cu asemenea invinuiri , ceea ce ne fac sa ne comportam si noi la fel.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ