UPDATE Familia premierului Victor Ponta a adoptat un câine maidanez pe nume Fredy

| 28 sep, 2013

Familia premierului Victor Ponta a adoptat recent un câine comunitar, numele acestuia fiind Fredy, a anunţat şeful Guvernului pe pagina sa oficială de Facebook, într-o postare de la finalul acestei săptămâni.

Premierul a publicat pe contul său de Facebook o fotografie cu mama şi cu fiica sa Irina, ţinându-l în braţe pe maidanezul Fredy.

'În poză, între ele, este Fredy - un maidanez care are acum o familie care-l iubeşte!', a menţionat primul-ministrul la explicaţia fotografiei postată pe reţeaua de socializare.

Primul-ministru Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că adoptarea maidanezului Fredy de către familia sa reprezintă un mesaj şi un semnal către români să facă acelaşi lucru, pentru ca eutanasia să fie ultima variantă luată în calcul pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari.

Premierul a ţinut şi să precizeze că mama sa a fost cea care l-a adoptat pe Fredy.

'Categoric da (este un mesaj de a încuraja românii să facă acelaşi lucru - n.r.). Am spus pe de o parte că problema câinilor maidanezi, mai ales când s-a pus în balanţă cu viaţa unui copil, a unor oameni, e clar că trebuie făcut ceva. Parlamentul a adoptat legea, autorităţile locale au acum instrumentele necesare, dar mi-aş dori enorm de mult ca să nu se treacă la faza a treia, pe care o cunoaşteţi, ci există două faze anterioare: este faza de adopţie şi faza de păstrare într-un adăpost şi sterilizare. Mi-aş dori, dacă suntem o ţară civilizată, să folosim cât mai mult primele două faze. Acesta a fost mesajul şi semnalul meu', a explicat primul-ministru..

El a arătat că este nevoie de un efort comun al societăţii pentru ca maidanezii să fie adoptaţi sau adunaţi în adăposturi şi să nu mai reprezinte o problemă pentru oraşele din România. 'Nu o să fiu deloc mândru să trăiesc într-o ţară care măcelăreşte animale. Pe de altă parte, nici nu putem să trăim într-o ţară în care copiii sunt omorâţi de câini, e evident acest lucru. Şi atunci cred că o implicare pentru a se merge cât mai mult pe adopţia câinilor, pe adăposturi, pe alte soluţii... Până la urmă, primarul singur ce să facă? Indiferent că e primarul din Bucureşti sau din Bistriţa. Dacă nu există un anumit efort comun al societăţii, nu se va rezolva niciodată. Nici măcar cu eutanasia nu se va rezolva, pentru că, dacă în continuare oamenii au câini în curte şi le dau drumul, o să fie o poveste fără sfârşit. Or, cred că este nevoie de un efort colectiv pentru a rezolva o problemă reală şi gravă şi care nu mai putea fi amânată', a mai afirmat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ