"Fantoma albă", în fața procurorilor, în dosarul "Gaze pentru diaspora"

| 13 sep, 10:18

Colonelul Cătălin Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, poreclit "fantoma albă", a ajuns la Parchetul Militar. Nu e prima dată când vine în fața anchetatorilor. Alte cinci persoane urmează să fie audiate, tot astăzi, în acelaşi dosar.

Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, a venit, astăzi, la Parchetul General, pentru a fi audiat de procurorii militari, în dosarul violenţelor din 10 august. Şi alti angajaţi ai unor instituţii publice ar urma să fie audiaţi, în cursul acestei zile.

"Nu mă aştept să fiu pus sub acuzare. Numai în limitele legii am acţionat", a declarat Cătălin Paraschiv, la intrarea în PG.

Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei a mai fost audiat de procurorii militari. Cătălin Paraschiv a fost citat în calitate de martor, în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august.

Întrebat de jurnalişti dacă a fost justificată intervenţia în forţă a jandarmilor, Paraschiv a răspuns: „Dacă dumneavoastră m-aţi văzut pe mine că sunt agresiv, aveţi perfectă dreptate.”

De asemenea, el a fost întrebat dacă îşi asumă riscul de a răspunde penal. „Din punctul meu de vedere, nu cred”, a mai spus șeful Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

În dosarul ,,Gaze pentru diaspora'' au mai fost audiați, până acum, șeful DGIPI, Mihai Mărculescu, prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, și viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu. 500 de persoane au primit îngrijiri în urma protestului și au fost depuse peste 800 de plângeri la Parchetul General împotriva forțelor de ordine.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ