Fără Penali. USR anunță că a strâns semnăturile necesare

| 15 aug, 17:33

Fără Penali. Inițiativa #FaraPenali a strâns cele 20.000 de semnături necesare din 20 de județe plus Bucureștiul, anunță USR.

Fără Penali. Organizatorii campaniei Fara penali in functii publice au reusit marti sa depaseasca ambele praguri cerute de lege: peste 500.000 de semnaturi si cel putin 20.000 de semnaturi in 21 de judete. Cu toate acestea, continua strangerea de semnaturi.

În total, până marți, USR reușise să strângă 745.000 de semnături.

”Tulcea este cel mai recent județ care ne-a adus mai aproape de reușită. Însă campania continuă! Săptămâna asta am primit răspunsul de la primăria din Brașov, după ce în urmă cu trei săptămâni am depus dosarele, și au fost anulate 15% dintre semnături. De aceea nu ne putem opri odată ce depășim linia, ci trebuie să ajungem la 1 milion! Continuăm să strângem semnături până la sfârșitul lunii august și ne menținem atenția spre județele Neamț și Suceava pentru a ne asigura că trec și ele pragul legal de 20.000. Avem încredere că până la sfârșitul lunii vor trece și alte județe pragul”, anunță USR pe pagina de Facebook Inițiativa Fără Penali.

Inițiativa Fără penali urmărește modificarea Constituției prin introducerea unui nou articol: "Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării."

Care sunt etapele necesare inițiatovei Fără penali, după strângerea semnăturilor:

1. Listele de semnături împreună cu proiectul și expunerea de motive se înregistrează la Parlament

2. Parlamentul înaintează propunerea către CCR pentru controlul de constituționalitate

3. Începe procedura parlamentară, cu dezbateri în comisii și vot în plenul Camerei Deputaților și Senat

4. Se organizează un referendum decizional care trebuie să aibă cvorum și vot majoritar

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ