Fasole verde la borcan, pentru iarnă. Fără conservanţi!

| 06 sep, 21:19

Iată cum să pui fasole verde la borcan, pentru iarnă! E foarte simplu!

Ingrediente: 5 kg păstăi de fasole verde; 8 l apă; 4 linguri sare pentru murături.

Mod de preparare:

Se pune un vas cu apă la fiert, iar când începe să clocotească, se adaugă sarea amestecând până se dizolvă. Imediat, se adaugă fasolea verde curățată de capete și bine spălată.

Se lasă să fiarbă 3-4 minute, apoi se stinge focul. Se scurge fasolea verde și se adaugă în borcanele sterilizate în prealabil, presând ușor păstăile, ca să încapă cât mai multe. Se gustă saramura și dacă mai necesită sare, se mai adaugă, amestecând-o bine să se dizolve.

Se adaugă saramura peste păstăile din borcane, se infiletează capacele și se dau la cuptor pentru 5 minute, sau se fierb într-un vas cu apă fierbinte, pentru 2-3 clocote, apoi se lasă să se răcească lent, în cuptor, sau în apă în care au fiert. După ce s-au răcit definitiv, se trec în cămară. Fasolea verde astfel conservată se poate folosi la salate, sau la diverse mâncăruri. Nu necesită conservant, dacă borcanele sunt bine sterilizate și capacele bine înfiletate, fasolea verde conservată se păstrează chiar 2-3 ani, la loc răcoros.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ