Fata lu' tata are tratament special?

| 21 oct, 2014

Ceea ce provoacă însă nedumerire, în acest caz, este tratamentul preferențial de care ar fi putut beneficia Ioana Băsescu din partea DNA, instituție care numai de discreție nu a putut fi ”acuzată” în ultimii doi ani.

Au început să circule insistent în presă, pe surse, informații conform cărora Ioana Băsescu ar fi fost audiată de DNA. Jurnalistul Cătălin Tolontan afirmă pe blogul său că audierea ar fi avut loc pe fondul unor schimbări operate în echipa DNA, mai mulți procurori fiind detașați de la Craiova. În același context, ziarul Libertatea afirmă că fiica cea mare a președintelui, notărița Ioana Băsescu, ar fi fost chemată la DNA în urmă cu două săptămâni, în cazul achiziției terenurilor prin a căror comasare a rezultat faimoasa și atât de controversata moșie de la Nana.

Conform ziariștilor, Ioana Băsescu ar fi trebuit să dea explicații în faţa procurorilor anticorupţie în legătură cu terenurile care au fost retrocedate ilegal, fiind nevoită să le explice anchetatorilor cum de a cumpărat tocmai acel teren şi cum l-a cunoscut pe italianul de la care a făcut achiziţia şi a cărui firmă era inactivă în acel moment. Ancheta este complexă și în plină desfășurare, afirmă sursele, fiind vizate aproximativ 100 de persoane care se prezintă zilnic la audierile la DNA. Cum principalul personaj vizat în acest dosar este chiar Ioana Băsescu, care riscă să-și piardă dreptul de proprietate dacă nu poate dovedi că a fost cumpărător de bună credință, audierea apare veridică și nu doar un simplu zvon.

Ceea ce provoacă însă nedumerire, în acest caz, este tratamentul preferențial de care ar fi putut beneficia fiica cea mare a președintelui din partea unei instituții care numai de discreție nu a putut fi ”acuzată” în ultimii doi ani. O audiere la DNA se poartă cu circ mediatic, acolo unde -cu dovezi sau fără dar cu mascați- cei audiați sunt aduși cu cătușe la mâini în timp ce în fața clădirii, mereu preveniți, fotoreporterii acelei părți a presei care-l sprijină pe Traian Băsescu fac veritabile ședințe foto cu ”subiecții” anchetei. Faptul că respectivii ar beneficia de prezumția de nevinovăție, cel puțin până la finalizarea anchetei și rămânerea definitivă a unei sentințe, nu deranjează pe nimeni.

Echipajele DNA vin, opresc în fața intrării principale și -nu o dată- așteaptă disciplinate să apară și echipele de propagandiști întârziați dintr-un motiv oarecare. Când dispozitivul de efecte și zgomot mediatic este în poziție, se procedează la ”extragerea inculpatului” care este plimbat tacticos, exact ca un animal sălbatic la circ, pentru a fi fotografiat și filmat din toate unghiurile posibile, de preferat cu cătușe și mascați în prin plan. Mai târziu, când același personaj părăsește clădirea liber, ca urmare a lipselor de probe, fotoreporterii lipsesc, căci lipsesc și cătușele.

În linii mari aceasta este ”procedura de lucru” cu care DNA a obișnuit publicul, iar dacă se confirmă vizita Ioanei Băsescu, în alte condiții, considerăm necesar ca un reprezentant însărcinat cu comunicarea instituției în cauză să iasă cu precizări și explicații publice.

Nu înțelegem sub nicio formă ce diferență ar găsi slujbașii legii de pildă între Ioana Băsescu și Radu Mazăre, alta decât gradul strâns de rudenie cu cel mai înalt funcționar al statului...

Nu excludem de pildă ca Ioana Băsescu să aibă o condiție medicală deosebită, având o alergie la inox sau o sensibilitate crescută la lumina blițurilor foto. Dar chiar și așa, publicul ar fi vrut să afle, să vadă și să știe, căci așa cum au argumentat ”puriștii” lui Traian Băsescu, ”audierile în cazurile de corupție sunt de interes public”... Sau nu?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 oct, 2014
guzganul rosu
dle Sultanescu,e simplu dar tu ai tarate in cap:
Primarul Mazare gestioneaza bani publici,iar I.Basescu gestioneaza banii sai,chiar proveniti dintr-un credit(plateste rate,dobanzi)
in plus unul ca Mazare este chemat ca potential inculpat,nu ca martor
este ca si cum Palada(matematicianul repetent,asociat cu tine si cu Dan Voiculescu ,ascuns momentan de Ponta de destept ce este)ar fi anchetat ca a luat bani publici si te-ar chema si pe dumneata ca martor..
ai aparea cu catuse?nu
desi eu cred ca acolo o sa se ajunga ,cand se va stabili sursa exacta a platii pentru CSCi,pentru contractul tau de consultanta si pentru PSD-on line si de care stiai ca sunt din impozite si taxe
s-ar putea sa fi beneficiar de proasta credinta....
22 oct, 2014
cantautor
ceea ce tu crezi ca este "nedumerire",este de fapt tembelism marca angajatii lui Sultanescu..
diagnosticul este garantat de medicii:Cretulescu,Ciuvica,Valcu,Dragotescu si medicul OTV-RTV
medicul Cretulescu a obtinut rezultate bune cand l-a tratat pe Geoana
l-a facut "bine" cateva ore...si-a luat vila ...s-a pupat cu Mihaela

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ