Ce se mai întâmplă cu documentele Comisiei Nana

| 16 sep, 2014

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a cerut Parlamentului sa ii fie predate toate documentele Comisiei parlamentare de ancheta privind legalitatea achizitiilor de terenuri din comuna Nana.

Comisia Nana si-a incheiat activitatea in luna iunie, iar Parchetul General este la a doua scrisoare catre conducerea Parlamentului in care cere aceste documente.

Prima oara, in luna iulie, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, anuntase ca Biroul permanent este de acord cu trimiterea documentelor si raportului comisiei Nana catre Parchetul General, dar ca este necesar ca procurorul general sa trimita o scrisoare semnata de el in acest scop.

Zgonea mai spunea, atunci, ca el crede "ca in maximum o saptamana se rezolva".


Comisia parlamentara de ancheta pentru verificarea legalitatii achizitiei terenurilor din zona comunei Nana, judetul Calarasi, a fost infiintata la initiativa PSD, dupa ce au aparut informatii privind achizitionarea a mai multor sute de hectare in zona de catre fiica presedintelui Basescu, Ioana.

Achizitionarea s-a facut printr-un credit contractat de la CEC Bank, in valoare de 4,6 milioane de lei.

Zgonea: Daca vrea documentele in cazul Nana, procurorul general sa le ceara

Ulterior, presedintele Traian Basescu a recunoscut ca se afla in spatele achizitiei, pe care insa nu o putea face pe baza salariului pe care il are ca presedinte si atunci a recurs la ajutorul fiicei sale, ale carei venituri ca notar public puteau suporta contractarea imprumutului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ