Iohannis: Nu cred că există vreun agent sub acoperire între candidaţi. Băsescu a aruncat o fumigenă

| 15 sep, 2014

Klaus Iohannis a declarat că nu crede că între candidaţii la alegerile prezidenţiale există un agent sub acoperire, apreciind că este vorba de o 'fumigenă marca Traian Băsescu pentru a acoperi altceva'.

"După legislaţia în vigoare este caz penal să divulgi identitatea unui agent care lucrează sub acoperire. Aici este clar, preşedintele nu poate face acest lucru. În realitate nu cred că există vreun agent între candidaţi. Eu cred că este o fumigenă marca Traian Băsescu adusă pentru a acoperi altceva. Nu ştiu ce. Vom afla probabil într-un timp mai lung sau mai scurt', a spus Iohannis la TVR 1.

El a arătat că personal nu bănuieşte că vreunul dintre cei care au declarat că se vor înscrie în campania pentru prezidenţiale este ofiţer acoperit.


'Am înţeles şi am găsit că este un lucru bun că Parlamentul doreşte să facă o comisie de anchetă şi să încerce să elucideze această problemă. În final, nu mă aştept la ceva foarte concret sau senzaţional', a adăugat Iohannis.

Citeşte şi: Iohannis: Cred că Băsescu mă va susţine dacă intru în turul doi al prezdenţialelor


Preşedintele Traian Băsescu a declarat săptămâna trecută că înainte de a-şi depune candidaturile, cei care candidează la Preşedinţie ar trebui să menţioneze în CV dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi, arătând că ştie că printre aceştia există oameni care ar avea astfel de lucruri de ascuns.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Un candidat, OFIŢER SUB ACOPERIRE

'Candidaţii au timp înainte de a-şi depune candidaturile să spună public, să-şi completeze CV-ul, dacă au fost cumva ofiţeri acoperiţi sau nu', a spus şeful statului la B1 Tv.

Băsescu a precizat că în cazul în care candidaţii nu vor preciza acest lucru, o va face el.

'Am obligaţia să o fac. Există lege care interzice serviciilor să-şi facă cunoscute reţelele, ofiţerii acoperiţi, descoperiţi, dar când discutăm despre funcţia de preşedinte al României nu poţi să nu informezi, nu spune nimeni să o facă serviciul că nu are voie prin lege, dar candidatul are obligaţia să o facă şi voi fi în măsură să vă aduc probe ce înseamnă acest dublu buton', a afirmat şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ