Iohannis și Educația sau despre cum nu i-a păsat primarului din Sibiu dacă elevii au unde să învețe

| 15 sep, 2014

Klaus Iohannis vrea să folosească Educația ca temă în campania electorală, însă aceasta s-ar putea să nu fie în avantajul edilului de la Sibiu. O afacere imobiliară prin care clădirile mai multor instituții publice din Sibiu au fost retrocedate Forumului German și Bisericii Evanghelice ar putea să îi curme neamțului avântul electoral.

Klaus Werner Iohannis a lansat recent acuzații la adresa Guvernului referitoare la situația manualelor din sistemul de învățământ la început de an școlar. Candidatul ACL vorbește din ce în ce mai des în aparițiile sale publice despre cum Educația este o temă de campanie importantă pentru el, dar fără a propune, însă, mijloace de îmbunătățire a sistemului.

Mai mult, în calitate de primar al Sibiului, Iohannis este criticat chiar de locuitorii municipiului pe care îl conduce în prezent că ar fi făcut niște restituiri de proprietăți care au fost în dezavantajul unităților școlare și elevilor. Chiar astăzi, 9.000 de elevi din Sibiu încep anul școlar în clădirile retrocedate de către Iohannis Forumului Democratic al Germanilor din România (FDGR) și Bisericii Evanghelice.

Citeşte şi: Klaus Iohannis este convins că Antonescu îl va susţine în campania electorală

Situația retrocedărilor către FDGR este cu atât mai absconsă, cu cât, în motivarea cererii Forumului, FDGR s-a declarat succesoarea în drepturi a Grupului Etnic German din România, o organizație formată din sașii colaboratori ai regimului nazist din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care a fost scoasă în afara legii pentru participarea la crime de război. În felul acesta, Forumul German a putut să pună mâna pe diverse clădiri din oraș aparținând unor muzee, școli, licee, grădinițe, sau chiar clădiri de insitituții publice, cum sunt Arhivele Naționale, sau monumente istorice din centrul vechi al orașului.

Spre exemplu, Forumului German i-a fost restituită clădirea Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, în timp ce Biserica Evanghelică a primit în timpul mandatelor de primar ale lui Iohannis imobilele Clubului Sportiv Șoimii Sibiului, ale Școlii Populare de Arte „Ilie Micu", Colegiului Agricol „Daniil Popovici Barcianu", Colegiului Național „Samuel Von Brukenthal" sau Colegiului Național Pedagogic „Andrei Șaguna".

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Într-o scrisoare deschisă trimisă lui Iohannis de către un locuitor al Sibiului, neamțului i se impută situația școlilor și a grădinițelor din oraș, precum și situația imobilelor retrocedate exclusiv prin decizia Primăriei: “Spune-mi te rog, Klaus, cum e cu toate acele imobile retrocedate doar prin decizia Primăriei? Cum e cu școlile, grădinițele, date înapoi doar pentru ca Primăria să plătească chirie proprietarilor pentru a le folosi? Tu, domnule Iohannis, îndrăznești să vorbești despre sistemul educațional românesc și despre cum la bază ești profesor, când 9000 de elevi din Sibiu învață în clădiri retrocedate”.

Dacă Iohannis este la fel de sincer și serios în privința Educației așa cum este în legătură cu cele șase case cumpărate din banii de meditații, se vede bine că tema sistemului de învățământ este pentru candidatul ACL mai curând o vulnerabilitate de campanie, decât o oportunitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 sep, 2014
iuliana orza
Locuri de munca pe timp de criza! Alternativa noastra este cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigurile sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
15 sep, 2014
Gigi
Hai serios
De cand un primar are puterea de a retroceda cladiri? Si de cand parerea unui "misterios" sibian are relevanta? Invit romanii sa judece cu capul si sa nu se lase intoxicati, indiferent de preferintele politice!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ