Noi suspiciuni la Sibiu: retrocedări suspecte către FDGR şi către Biserica Evanghelică

| 15 sep, 2014

Având în vedere că actualul preşedinte al PNL se afla la conducerea Primăriei Sibiu şi era şi solicitant al retrocedărilor, Klaus Iohannis a hotărât restituirea tuturor imobilelor revendicate. Astfel, organizaţia condusă pentru mulţi ani de Klaus Iohannis a obţinut cele mai importante clădiri din Sibiu.

Intrat în politica mare, Klaus Iohannis a încercat să imprime în mentalul colectiv imaginea omului politic nou şi integru. Doar că nu-i prea iese. Presa locală din Sibiu şi cea naţională au adus în ultimele luni probe suficiente care vin să amplifice suspiciunile din jurul candidatului ACL.

După ce presa locală şi cea naţională au relatat pe larg despre modul controversat în care liderul liberal a achiziţionat şase imobile pe numele său şi al soţiei sale, mass-media face noi dezvăluiri cu privire la retrocedările suspecte pe care le-a făcut Klaus Iohannis către FDGR şi Biserica Evanghelică. Mai exact, aflat în fruntea conducerii Primăriei urbei de pe malul Cibinului, sub oblăduirea lui Klaus Iohannis s-a desfăşurat o mega-afacere imobiliară pe care sibienii o decontează şi acum din propriile buzunare. Ca urmare a deciziei actualului lider al PNL, în municipiul Sibiu retrocedările de imobile au avut loc în natură, fără despăgubiri financiare, fapt ce a condus la un adevărat dezmăţ din bani publici. Mai toate clădirile publice, de la muzee, la şcoli sau sedii ale unor instituţii locale sau judeţene, au fost restituite către Biserica Evanghelică şi Forumul Democratic al Germanilor din România.

Citeşte şi: Iohannis și Educația sau despre cum nu i-a păsat primarului din Sibiu dacă elevii au unde să învețe


Toate aceste restituiri în natură, care s-au desfăşurat în municipiul Sibiu, au fost posibile după ce FDGR, în fruntea căruia se afla însuşi edilul oraşului, Klaus Iohannis, cel care s-a autointitulat urmaş al organizaţiei Grupul Etnic German. Asociaţia în cauză a fost formată din saşii care au colaborat cu regimul nazist şi care a luptat în trupele SS în perioada celui de al doilea război mondial. La solicitarea Forumului, în 2007, instanţa a consfiinţit dreptul FDGR de a fi succesoarea în drepturi a Grupului Etnic German. Prin urmare, instanţa a stabilit dreptul Forumului de a fi continuatorul tuturor persoanelor juridice fără scop patrimonial ce au aparţinut minorităţii germane. Astfel, organizaţia germană a dobândit dreptul de a revendica bunurile ce au fost trecute în proprietatea statului de la minoritatea germană.

Citeşte şi: Iohannis aduce PPE la Bucureşti, să le mai arate o dată românilor că este omul lui Băsescu

Deşi nu a existat o decizie oficială, FDGR s-a autointitulat reprezentata comunităţii germane din România. Frontul a urmărit astfel să dobândească statutul de moştenitor al Grupului Etnic German doar pentru a obţine întreg patrimoniul minorităţii germane din Sibiu de dinainte de naţionalizările realizate de regimul comunist.

Ca urmare a deciziei instanţei din 2007, Forumul şi Biserica Evanghelică au solicitat retrocedarea tuturor bunurilor care au aparţinut Grupului Etnic German. Având în vedere că actualul preşedinte al PNL se afla la conducerea Primăriei Sibiu şi era şi solicitant al retrocedărilor, Klaus Iohannis a hotărât restituirea tuturor imobilelor revendicate. Astfel, organizaţia condusă pentru mulţi ani de Klaus Iohannis a obţinut cele mai importante clădiri din Sibiu, printre care se numără numeroase instituţii de învăţământ, muzee, clădiri aflate în patrimoniul istoric al oraşului  sau instituţii publice precum Arhivele Naţionale. Toate aceste restituiri nu au fost posibile fără complicitatea guvernării liberale şi în special a ministrului Culturii de la acea vreme, Adrian Iorgulescu care a facilitat întreaga operaţiune.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Iohannis nu vorbește, dar îi conduce campania unul care vorbește prea mult

Ceea ce este cu atât mai grav în acest caz, şi spune multe despre candidatul ACL la Preşedinţie, este faptul că, în loc să aibă ca prioritate nevoile cetăţenilor sibieni, Klaus Iohannis a pus pe primul loc satisfacerea intereselor sale şi a grupului său. În urma deciziei sale de restituire integrală a bunurilor, instituţiile publice trebuie acum să plătească chirii imense noilor proprietari pentru a le putea folosi. În loc să ofere cadrul necesar pentru ca instituţiile să nu fie nevoite să plătească aceste chirii sau ca Formul, pe care îl conducea, să redea bunurile gratuit statului, liberalul a decis să dobândească beneficii materiale de pe urma urbei pe care o conduce. Având în vedere că în funcţia de primar, Klaus Iohannis s-a pretat la astfel de acţiuni, nu este exclus, ca în cazul în care va ajunge preşedintele României, să îşi vadă pe mai departe de interesele sale personale, în dauna românilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ