UPDATE Klaus Iohannis, la DNA: Mi-am susţinut plângerea în legătură cu migraţia aleşilor locali

| 16 sep, 2014

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, s-a prezentat marţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

UPDATE Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marţi la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) că şi-a susţinut plângerea în legătură cu ordonanţa privind migraţia aleşilor locali şi că, astfel, 'a fost îndeplinită procedura'.

'Mi-am susţinut plângerea, am reiterat motivele acestei plângeri şi, astfel, a fost îndeplinită procedura', a afirmat Klaus Iohannis.

Pe 9 septembrie, Iohannis a depus la DNA o plângere penală împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, pe care îl acuză de abuz în serviciu în legătură cu emiterea ordonanţei privind migraţia aleşilor locali.

'Eu m-am îndreptat împotriva iniţiatorului acestei ordonanţe iar dacă DNA constată că este o faptă penală care implică mai mulţi, atunci din oficiu se va autosesiza şi va extinde cercetările. Noi nu avem date, nu reuşim să aflăm ce se întâmplă în interiorul Guvernului, nu înţelegem motivaţiile pentru care Guvernul, cu toate avertizările şi de la noi şi de la alţii, a procedat totuşi la aprobarea acestei ordonanţe. Şi atunci, trebuie să intervină cineva care prin lege are dreptul să meargă şi să verifice concret cum şi de ce', declara atunci Iohannis.

Pe 12 septembrie, DNA a anunţat că procurorii au început urmărirea penală in rem, cu privire la faptă, în dosarul constituit ca urmare a plângerii faţă de emiterea ordonanţei privind migraţia aleşilor locali.

UPDATE Potrivit unor surse judiciare, Iohannis va fi audiat în calitate de martor în legătură cu ordonanţa privind migraţia aleşilor locali. El nu a făcut nicio declaraţie la intrare în sediul DNA.

Audierea preşedintelui PNL vine după ce, pe 9 septembrie, acesta a depus o plângere penală la DNA împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, pe care îl acuză de abuz în serviciu în legătură cu ordonanţa privind aleşii locali.

'Eu m-am îndreptat împotriva iniţiatorului acestei ordonanţe iar dacă DNA constată că este o faptă penală care implică mai mulţi, atunci din oficiu se va autosesiza şi va extinde cercetările. Noi nu avem date, nu reuşim să aflăm ce se întâmplă în interiorul Guvernului, nu înţelegem motivaţiile pentru care Guvernul, cu toate avertizările şi de la noi şi de la alţii, a procedat totuşi la aprobarea acestei ordonanţe. Şi atunci, trebuie să intervină cineva care prin lege are dreptul să meargă şi să verifice concret cum şi de ce', declara Iohannis într-o conferinţă de presă.

Pe 12 septembrie, DNA a anunţat că procurorii au început urmărirea penală in rem, cu privire la faptă, în dosarul constituit ca urmare a plângerii PNL faţă de emiterea ordonanţei privind migraţia aleşilor locali.

Iohannis nu a făcut nicio declaraţie la intrare în sediul DNA.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 sep, 2014
ivan
da-i tare neamtule!!!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ