Adrian Severin a ajuns în faţa Curţii Supreme

| 16 sep, 2014

Fostul europarlamentar, Adrian Severin, a ajuns în faţa judecătorilor de la Înalta Curte pentru dezbaterile în dosarul în care fostul demnitar este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, după ce a acceptat, în 2011, să promoveze mai multe amendamente în Parlamentul European, pentru o sumă de bani.

Fostul europarlamentar român a intrat în atenţia procurorilor după ce, în martie 2011, a fost filmat de doi reporteri sub acoperire de la „Sunday Times” în timp ce promitea că va propune amendarea unor legi în Parlamentul European, în schimbul unor sume de bani. DNA susţine că suma negociată pentru serviciile oferite de europarlamentarul român a fost de 100.000 de euro anual, la care se adăugau 4.000 de euro pe zi, pentru orice alte documente întocmite de fostul membru al legislativului european.

Alți doi eurodeputați au căzut în capcana întinsă de reporterii britanici. După ce înregistările au fost publicate, eurodeputatul austriac şi cel sloven au demisionat din Parlamentul European. Nu şi Adrian Severin, care a susţinut tot timpul că dosarul pentru care este acum trimis în judecată este o înscenare.

„Ceea ce am făcut este să închei un contract de consultanţă aprobat de PE care este în perfectă regulă. E o înscenare care a avut în vedere oprirea unor demersuri de politică externă pe care le întreprindeam eu”, a declarat Adrian Severin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ