Traian Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţie a procurorului DNA Mariana Alexandru

| 15 sep, 2014

Traian Băsescu a semnat luni decretul de eliberare din funcţie a procurorului DNA Mariana Alexandru ca urmare a pensionării, informează Administraţia Prezidenţială.

La 10 septembrie, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis eliberarea din funcţie a Marianei Alexandru, care era şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din DNA, conform Agerpres.

Numele procurorului Mariana Alexandru este legat de primul dosar Zambaccian, de cel al fostului parlamentar Cătălin Voicu, de dosarul fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, dar şi de infirmarea soluţiei din dosarul Gala Bute.

Citeşte şi: Ce riscă Traian Băsescu pentru dezvăluirea informaţiei despre ofiţerul acoperit: 7 ani de închisoare


De asemenea, şeful statului a semnat luni eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a lui Alexandru-Lucian Arjoca, care şi-a dat demisia.

Alţi doi judecători eliberaţi din funcţie prin decret prezidenţial sunt Mariana Becheru - Tribunalul Gorj şi Toma Popescu - Tribunalul Gorj, în urma pensionării.

Cătălin Tolontan, jurnalistul care a scris cele mai multe articole despre Gala Bute, scrie despre misterul dispariţiei din peisaj a procuroarei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ