Băsescu ar vrea să fugă din țară?

| 16 sep, 2014

Traian Băsescu a declarat la Mamaia că, până la terminarea mandatului, va mai merge o dată în Republica Moldova, ”de rămas bun”, după care va solicita să i se acorde cetăţenia acestei ţări. Textul cu mult sirop naționalist le reamintește analiștilor politici încercarea președintelui de reveni politic în 2013, încălecând la modul populist speranțele românilor de peste Prut și aspirațiile unioniștilor din România.

Arivismul lui Băsescu fiind legendar, nu puțini au fost aceia care au privit cu îngrijorare firească spre speculațiile ce dădeau ca sigură o candidatură intempestivă la prezidențialele de peste Prut, pe fondul inflamării tensiunilor naționaliste în cel mai nepotrivit moment, critici acerbe făcându-se auzite chiar din Republica Moldova, pe motiv că declarațiile unilaterale ale președintelui român au fost de folos doar comuniștilor rusofoni.

Ambițiile lui Băsescu din 2013, legate de Republica Moldova, apar în prezent atât de fanteziste și de hazardate încât devine de înțeles de ce anunțul recent al președintelui, care-și planifică ultima vizită după încheierea mandatului, a provocat un val de ironie caustică din partea criticilor săi. Gluma cea mai gustată la adresa președintelui ”jucător” este că Traian Băsescu ar trebui să-și planifice mai atent ultima deplasare, căci între cele două state românești există un tratat de extrădare ferm și bine pus la punct. Conform acestor comentarii caustice, dacă Băsescu dorește să-și ia ”rămas bun”, cum a spus la Mamaia, ar face bine să-și aleagă o destinație mai îndepărtată, dacă nu de-a dreptul exotică... Speculația are în mod evident și un sâmbure de adevăr, radicalizarea discursului adversarilor lui Băsescu devenind o constantă a debutului de campanie prezidențială. În timp ce primul ministru Victor Ponta a subliniat în repetate rânduri că, după toate probabilitățile, toate dosarele ”trase pe dreapta” pe motiv de ”imunitate” a președintelui vor trebui să-și urmeze cursul firesc în Justiție, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a demarat un nou procedeu de suspendare pe motivul gravelor și repetatelor încălcări ale Constituției, o ”surpriză” de proporții care ar putea cu siguranță să-i strice lui Băsescu atmosfera de nostalgie pe final de mandat...
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 sep, 2014
Jorj
Sa mori tu...
Si eu am informatii ca i-ar da-o lu' ma-ta s-o suga. Andrei Pop.
Cum puteti scrie asemenea ineptii?
17 sep, 2014
Dan sultanescu
pentru Jorj
in legatura cu mama lui Pop,am primit si eu pe surse,informatia...
asteptam o a treia sursa de confirmare si vom da stirea pe postul RTV

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ