Cum minte Băsescu când face campanie electorală

| 15 sep, 2014

Traian Băsescu greșește când discută despre faptul că aceste școli preuniversitare trebuiau organizate pe lângă licee, din moment ce colegiile fac parte din sistemul terțiar de învățământ, nu din cel secundar.

Sâmbătă, Traian Băsescu a pus din nou osul la treabă în campania pentru prezidențiale a Elenei Udrea, șeful statului participând alături de candidata PMP la școala de vară a PMP, unde a ținut pe un alt discurs despre cât de rea este actuala putere și deciziile luate de ea. Una din temele abordate de președintele României a fost și aceea a încadrării tinerilor fără diplomă de Bacalaureat într-un sistem post-liceal de învățământ, organizat în jurul universităților.

”Soluţia este proastă, adică intrarea la facultate fără bacalaureat. Se putea face foarte bine la nivelul liceelor. Sunt convins că la nivelul liceelor s-ar fi găsit resurse umane şi mulţi dascăli, fiind plătite orele, ar fi vrut să participe într-un astfel de program”, a apreciat preşedintele. Apoi, șeful statului  a încercat, în stilul său propriu, să dea o expliicație pentru proiectul guvernului, afirmând că: ”dintr-un lucru necesar pentru copiii care nu au luat bacalaureatul, PSD a reuşit să facă o afacere în mod deosebit pentru universităţile private care nu mai aveau studenţi. Pentru ce să duci copiii aştia fără bacalaureat în universitate. Le iei banii în loc să-i laşi pe lângă licee. S-a făcut un lucru necinstit, umilitor pentru copii, umilitor pentru familii şi strict în folosul mafiei universitare”.

La fel ca și celelalte subiecte abordate de președinte sâmbătă și aceste declarațiii trebuie privite într-o logică electorală, fapt evident dacă avem în vedere evenimentul la care a participat șeful statului și gazda acestuia. Singurul motiv pentru care Traian Băsescu a fost prezent la școala de vară a tinerilor din PMP a fost acela de a mai spune câteva cuvinte împotriva premierului Ponta și în favoarea Elenei Udrea. Desigur, pentru Traian Băsescu, care mai ieri se afișa îmbrăcat mândru cu un tricou PMP, contează foarte puțin că participarea sa la campania electoral este un abuz la adresa spiritului Constituției  .

Revenind însă la așa-zisele argumente înșirate de șeful statului, ele reprezită o distorsionare a realității pe alocuri mai semnificativă decât cea făcută de mass-media portocalie. Este perfect adevărat că tinerii fără diplomă de Bacalaureat se pot înscrie în unități de învățământ preuniversitar, numite colegii, organizate pe lângă anumite universități. Însă, cei care intră în aceaste structurii nu au calitatea de studenți și se păstrează intact principiul conform căruia la facultate pot intra doar absolvenții de liceu care au luat Bacalaureatul.

Apoi, Traian Băsescu greșește când discută despre faptul că aceste școli preuniversitare trebuiau organizate pe lângă licee, din moment ce colegiile fac parte din sistemul terțiar de învățământ, nu din cel secundar. Astfel, ar fi absurd să organizezi colegiile pe lângă licee și nu pe lângă facultăți, iar la absolvirea acestor școli, cursanții primesc o diplomă de certificare a calității profesionale, și nu una de liceu.

Având în vedere aceste minciuni și dacă mai adăugăm și introducerea temei facultăților particulare, atunci devine evident că Traian Băsescu a încercat încă o dată să ia o temă artificială apărută în spațiul public și să o exploateze împotriva adversarilor domniei sale. Tot ca de obicei, pentru șeful statului contează foarte puțin că minte cu nerușinare, mai ales că suntem deja într-o perioadă pre-electorală și poziția în sondaje a favoritei domniei sale nu este deloc bună. Mai grav este însă că, în ciuda criticilor din spațiul public, Traian Băsescu continuă să calce în picioare litera și spiritul Constituției și să se comporte ca un simplu agent electoral al Elenei Udrea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ