Iohannis aduce PPE la Bucureşti, să le mai arate o dată românilor că este omul lui Băsescu

| 15 sep, 2014

Ca noi membri în marea familie a popularilor europeni, PNL se bucură de sprijinul celor care l-au susţinut şi pe Băsescu în timpul mandatelor sale de preşedinte. Reprezentanţii PPE, arhitecţii austerităţii din Europa, au organizat un congres în România exact în anul în care Băsescu a fost suspendat. În prezent, aceeişi lideri europeni îl sprijină pe Klaus Iohannis în cursa pentru Cotroceni.

Traian Băsescu este cel mai bun prieten al popularilor europeni. Le-a adus în marea lor familie două partide măricele din România. Partidul Democrat, pe care l-a luat din Internaţionala Socialistă, şi Partidul Naţional Liberal, desprins din ALDE cu ajutorul calului troian Sorin Frunzăverde.

În toamna anului 2012, când Băsescu tocmai ce scăpase de suspendare, liderii PPE au venit în România pentru a-şi susţine aliatul şi prietenul obedient Traian Băsescu. Congresul PPE a dat un semnal puternic în Europa. Austeritatea este cuvântul de ordine pe care prietenii popularilor trebuie să-l aplice cu sfinţenie în politicile publice naţionale. Îngheţarea pensiilor şi tăierea veniturilor bugetarilor sunt reţetele pe care popularii le-au susţinut pentru a „raţionaliza” cheltuielile publice. Băsescu a fost mâna prin care PPE a tăiat veniturile românilor.

Cu toate acestea, sfidând voturile şi voinţa a cel puţin 7,4 milioane de români, liderii PPE, cum ar fi Joseph Daul, Viktor Orban, Viviane Redding, sau Tokes l-au susţinut pe preşedintele Băsescu în 2012 şi astăzi îşi anunţă sprijinul pentru Klaus Werner Iohannis.

Nu mai este un mister pentru nimeni: dacă Băsescu nu l-ar susţine pe Iohannis şi viceversa, PPE nu ar fi alături de candidatul ACL pentru prezidențiale. Sorin Frunzăverde însă anunţă că popularii europeni îl sprijină pe Iohannis şi chiar vor participa la evenimentele de campanie ale acestuia.

Susţinerea pe care Iohannis o primeşte de la populari nu ar trebui să-l bucure foarte tare pe acesta. În loc de susţinere electorală, sprijinul PPE s-ar putea dovedi o piatră de moară legată de gâtul lui Iohannis din cel puţin două motive:

1. Românii nu au uitat că cei din PPE au susţinut tăierea salariilor şi pensiilor în  România anului 2010.

2. Cei 7,4 milioane de români care i-au spus NU lui Băsescu în 2012 se simt încă furaţi de susţinerea PPE pentru un preşedinte demis cu un milion şi ceva mai multe voturi decât a fost ales.

Mişcarea „inteligentă” pe care Sorin Frunzăverde o anunţă legată de susţinerea PPE pentru Klaus Werner Iohannis prin numele liderilor partidului european, Joseph Daul sau Antonio López-Istúriz, s-ar putea să le explodeze peneliştilor în faţă.

Reactivarea celor 7,4 milioane de români care l-au demis pe Băsescu, electorat care nu obişnuieşte să iasă tot timpul la vot, poate fi lovitura fatală pentru ambiţiile prezidenţiale ale lui Klaus Werner Iohannis.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ