Iohannis și ”ofițerul acoperit” - sau cine conduce de fapt PNL?

Cât timp în mass-media s-au făcut auzite diverse opinii despre îndreptățirea legală a președintelui de a deconspira un ofițer al serviciilor românești, jurnalistul Ion Cristoiu a spus-o pe șleau pe blogul său - ar fi vorba de un joc operativ.

În ultima perioadă s-au înmulțit semnele de întrebare privitoare la cine exercită de fapt și de drept conducerea PNL. Nu este vorba de nedumeririle legate de problemele oarecum administrative ale unei predări de ștafetă defectuoase dinspre Crin Antonescu către Klaus Iohannis, via secretarul general al partidului, Marian Petrache. Cel puțin acea chestiune este clară și toată lumea a înțeles că se așteaptă doar o lămurire în instanță, din moment ce fostul lider nu-l contestă pe actualul președinte.

Avem de-a face cu decizii care contrazic mesajele liderului liberal, un detaliu cel puțin bizar, care pare să fie mai mult decât o simplă eroare de pilotaj și ar putea avea legătură și cu modul cum o seamă de membri marcanți ai PNL, printre care fostul ministru al Transportului Ramona Mănescu, cât și Alina Gorghiu, purtătoarea de cuvânt, au lansat în spațiul public mesaje de susținere și felicitare pentru social-democrata Corina Crețu, în neconcordanță frapantă cu atitudinea președintelui Klaus Iohannis, preocupat mai degrabă să copieze metodele uzuale de luptă politică cu care ne-a obișnuit Monica Macovei în relația cu Parlamentul European.

Citeşte şi: Iohannis alege dependenţa energetică

Acel semnal de alarmă cu privire la cine este de fapt factorul de decizie în partid a revenit în prim plan și în legătură cu răspunsul liberal la acuzațiile extrem de grave ale președintelui Traian Băsescu, pe tema existenței unui ofițer acoperit printre candidații la președinția României. Cât timp în mass-media s-au făcut auzite diverse opinii despre îndreptățirea legală a președintelui de a deconspira un ofițer al serviciilor românești, jurnalistul Ion Cristoiu a spus-o pe șleau pe blogul său - ar fi vorba de un joc operativ: ”La sugestia americanilor și cu sprijinul serviciilor, se încearcă scoaterea din joc a lui Klaus Iohannis, suspectat de a fi ofițer al serviciului secret german. Cum acest motiv nu poate fi invocat public, se folosește motivul ofițerului sau a fostului ofițer al unui serviciu secret român”. Un atac direct și extrem de compromițător, dacă cele afirmate se pot proba, care a fost eschivat de Iohannis în stilul absent-pasiv deja cunoscut: deși acesta se bizuie pe sprijinul lui Băsescu în turul doi, acuzele despre existența unui ofițer acoperit sunt doar o ”fumigenă”.

Reacția liberalului nu ne-ar fi atras atenția dacă, în paralel cu aceasta, nu ar fi venit din partea PNL solicitarea înființării unei comisii de anchetă parlamentară, adică o solicitare egală și de semn contrar afirmației făcute de liderul aceluiași partid.

Citeşte şi: Klaus Iohannis dă asigurări că NU este şi nici nu a fost ofiţer sub acoperire

Concluzia pe care unii abia așteaptă să o tragă ar putea fi că toate zvonurile privind o retragere intempestivă din cursa electorală a candidatului ACL s-ar putea dovedi cât se poate de adevărate. În acest caz, la un nivel subteran apele s-au limpezit deja în PNL și Klaus Iohannis conduce partidul doar formal, fiind un lider de operetă... Aceleași surse dădeau ca sigură și o revenire în fruntea partidului a fostului lider, Crin Antonescu, care, prin prisma evoluției dezastruoase și a scăderii în sondaje alui Iohannis, ar putea fi considerat un rău mai acceptabil. Cât este adevăr și cât este speculație vom vedea în curând. Cert este că Antonescu s-a eschivat să-și declare sprijinul electoral pentru fostul său rival în timp ce sursele și ziariștii pro-Băsescu au început să speculeze insistent pe tema ”problemelor” ce impun o retragere a lui Klaus Iohannis din cursa pentru Cotroceni.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 sep, 2014
cantautor
eternul si fascinantul Ferenczy:
citeaza la greu din Cristoiu(???) si atat...
"s-ar putea dovedi adevarate "..despre zvonuri retragere din cursa..
"aceleasi surse" ziceau despre revenirea lui...
"daca se pot proba",dovedeste inca o data siguranta(!!) afirmatiilor..
"vom vedea cat este speculatie si cat adevar"..
"ceilalti ziaristi,pro Basescu,la fel de fascinanti,"speculeaza" si ei...
toti speculati,citati,n-aveti opinii proprii asumate..
nevertebrate bipede
ziaristi facuti la apelul de seara...
17 sep, 2014
LOL
Să ne pupi în fund pe toți, bețivule!
18 sep, 2014
cantautor
pentru Lol,care e ..."gol"
mai baiatule, vezi ca Palada si-a pierdut dreptul de a mai face pe comunicatorul doar pentru exprimare licentioasa
el ramane "strateg",tu s-ar putea sa ramai doar cu "filozofeala"

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ