Vladimir Ilici Iohannis - carențe culturale sau mentalitate bolșevică?

| 17 sep, 2014

Lenin curat, îndemnul antologic ”învățați, învățați, învățați!” a fost reluat de Klaus Iohannis cu aplomb la începerea anului şcolar.

Pe gândirea politică sărăcăcioasă a liderului liberal Klaus Iohannis s-a croșetat o întreagă poveste propagandistică justificativă. Conform acesteia, candidatul ACL nu este pur și simplu lapidar în exprimare și idei, ci comunică mai mult când tace decât alții când vorbesc. Mecanismul miraculos prin care lui Klaus Iohannis îi reușește această acrobație filosofală, de convertire a tăcerii obtuze în comunicare plină de sens, nu a fost explicitat până în prezent. Adoratorii mitului improvizat, al ”neamțului harnic care tace și face”, refuză să privească adevărul în față: de câte ori deschide gura, Iohannis o face de oaie. Nu s-a întâmplat o dată, de două ori, că am fi trecut peste, considerând firești emoțiile de început de drum ale unui politician care, când alții acumulau experiență, prefera să investească în imobiliare. În prezent nu se mai miră nimeni când ”tăcutul și harnicul” comite pocinogul ori de câte ori deschide gura. A spus-o singur, e un simplu ”politruc”, oarecum constrâns să se implice într-o campanie pentru care nu are de fapt nicio tragere de inimă. Tabloul politrucului care tace și face a fost întregit recent cu un citat. Lenin curat, îndemnul antologic ”învățați, învățați, învățați!” a fost reluat de Iohannis cu aplomb la începerea anului şcolar, într-o unitate de învăţământ din Sibiu, orașul care nici nu mai catadicsește să-l voteze pe domn primar, decât într-un procent marginal, așa cum s-a dovedit la europarlamentare...

Repetarea triplă a verbului cu bucluc și istoric bolșevic nu poate avea decât câteva explicații, niciuna din păcate prea măgulitoare la adresa candidatului Iohannis. Poate că Iohannis are carențe culturale, poate că-i place Lenin sau poate a vrut să cizeleze verbul și nu i-a reușit decât a treia oară. Sau poate suntem noi mai răi decât de obicei și taciturnul sibian a vrut doar să dovedească electoratului că și el poate depăși limitele unei exprimări monosilabice...

Ce păcat pentru ingeniosul candidat că electoratul, oricât de favorabil i-ar fi publicul, nu-i poate răspunde cu aceeași monedă, căci o ștampilă pusă de trei ori pe buletinul de vot n-ar fi de prea mare folos.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 sep, 2014
Adrian Nastase-Eu
fa,tu Doina?a candidat Iohannis la europarlamentare ?
17 sep, 2014
ion
Minciuni si manipulari NKVD-isto-bolsevice !!!!! Nu v-ati saturat de mancat rahat in fiecare zi ???? Stii vorba aia? Hotul striga hotul ????
Asta faceti voi platiti de agenti bolsevici ! Rusineeeeeeee!
Nici nu realizati ce faceti !!! Sunteti doar unelte !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ