H​unor către opoziție​: de dreapta, de dreapta, dar mai ușor cu demagogia pe scări

| 17 sep, 2014

Deși a subliniat că într-o coaliție sunt ”și păreri divergente" și că nu este de acord și nu dorește încurajarea traseismului politic, Kelemen Hunor a declarat că Guvern s-a luat o decizie în ceea ce priveşte aleşii locali, această decizie trebuie respectată.

Puțini sunt aceia care au uitat savuroasa punere la punct a fostului lider liberal, Crin Antonescu, de către succesorul său, Klaus Iohannis. Nici nu s-a făcut bine predarea de ștafetă (de fapt și de drept s-a dovedit că nu s-a făcut nici până în ziua de azi), că Iohannis i-a tăiat scurt și tăios elanul ”fostului” Antonescu, care-și dădea și el ca tot omul cu părerea despre spinoasele decizii la vârf din PNL. Ca simplu membru, a rămas consemnată replica lui Iohannis, lui Crin Antonescu nu i-au rămas multe de comentat. Situația aceea savuroasă, la nivel de lideri, se repetă în aceste zile, extrem de interesant și la nivel de formațiuni. Kelemen Hunor i-a dat o replică similară lui Iohannis, pretins lider al PNL și unic candidat al ACL (deocamdată), alianță care reunește și foștii colegi de guvernare de dreapta ai maghiarilor. Bizuindu-se pesemne pe ce i-a spus Vasile Blaga despre disciplina politică a echipei maghiare, Iohannis nu s-a așteptat să primească un asemenea duș rece și astfel de replică tăioasă din partea UDMR pe problema moțiunii de cenzură depusă de ACL.

"Suntem în coaliţie, suntem în Guvern. Susţinem acest Guvern în Parlament. Urmează o moţiune de cenzură, dar nu o vom vota, nici nu se pune problema. Când am asumat guvernarea la începutul anului 2014, în martie, ne-am asumat-o până în 2016”, i-a tăiat preşedintele UDMR elanul liderului liberal.

Deși a subliniat că într-o coaliție sunt ”și păreri divergente" și că nu este de acord și nu dorește încurajarea traseismului politic, Kelemen Hunor a declarat că Guvern s-a luat o decizie în ceea ce priveşte aleşii locali, această decizie trebuie respectată.

Și într-adevăr, ordonanța 55 care redă libertatea de decizie aleșilor locali, privind apartenența lor politică, poate fi privită la un nivel superficial a o măsură de încurajare a traseismului. Analizată mai atent, însă, aceasta reduce semnificativ efectele fraudei morale prin care liberalii și-au câștigat respectivele poziții în teritoriu în baza unui vot pe care ulterior l-au trădat fără scrupule, printr-o alianță chiar cu aceia împotriva cărora fuseseră votați în primă instanță. Mulți dintre aleșii locali vizați au semnalat în repetate rânduri că au pierdut încrederea electoratului care i-a votat sub umbrela USL numai pentru a asista, martori neputincioși, la alianța cu PDL.

Revenind la disciplina formațiunii lui Kelemen Hunor, aceasta rămâne în continuare proverbială, dar nu poate fi mai presus de principiile și memoria maghiarilor, care nu uită ușor atitudinea ofensatoare a PNL-ului condus de Antonescu, care s-a opus furibund cooptării UDMR la guvernare în urma câștigării alegerilor din 2012. Ca o ironie a sorții, în prezent UDMR sprijină coaliția aflată la guvernare în timp ce PNL s-a auto-exclus de la putere printr-un gest de suicid politic fără precedent...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ