UDMR vrea o nouă Constituţie. Kelemen Hunor: Cea actuală nu permite o reformă administrativă puternică

| 21 sep, 2014

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat duminică, la Zalău, că va milita pentru o nouă Constituţie, deoarece cea actuală nu permite o reformă administrativă puternică.

Potrivit liderului UDMR, pentru o nouă Constituţie e nevoie de dezbateri serioase şi sincere şi nu va fi nicio problemă dacă vor exista şi tensiuni în cadrul acestor dezbateri.

'Eu sunt convins că anumite deziderate, anumite aspecte în limitele actualei Constituţii nu pot fi duse la bun sfârşit, de aceea eu voi milita pentru o nouă Constituţie, care, sigur, nu se poate face de la o zi la alta. Avem nevoie de dezbateri serioase, sincere, puternice. Nu e nicio problemă dacă există şi tensiuni în timpul dezbaterilor, dar după ce România a atins toate dezideratele de la începutul anilor 90 - instituţiile statului de drept, economie de piaţă, aderarea la NATO şi intrarea în uniunea Europeană, încet, încet nu mai are deziderate naţionale, nu mai are scopuri care au rolul şi capacitatea de a mobiliza toată societate românească într-o anumită direcţie. Eu cred că dacă vorbim de regiuni, economice sau chiar administrative, dacă vrem reformă administrativă, avem nevoie şi de o nouă Constituţie. În limitele Constituţiei actuale nu se poate face o reformă puternică, o reformă consecventă, nu se poate ajunge la o soluţie bună. Cel puţin din analiza noastră reiese acest lucru', a precizat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a spus că îşi doreşte o Românei puternică, cu comunităţi care pot decide în chestiunile importante care le privesc.

'Eu cred că o ţară puternică înseamnă şi comunităţi puternice, comunităţi care au capacitatea de a decide în cele mai importate chestiuni care le privesc şi un stat puternic înseamnă un stat care slujeşte şi serveşte cetăţeanul în fiecare zi şi care consideră că pe primul loc e cetăţeanul', a adăugat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a fost prezent la Zilelor Maghiarilor din Sălaj şi a participat la inaugurarea unei grădiniţe pentru copiii de etnie maghiară din municipiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ