FBI a pus o recompensă de un milion de euro pe capul unui tânăr român

| 18 iul, 09:43

Nu mai e un secret pentru nimeni că tinerii din Alexandria comit fraude pe internet. Însă, această problemă a ajuns până la FBI.

Un tânăr din Alexandria a intrat în vizorul FBI, care a pus o recompensă uriașă pe capul său, în valoare de un milion de euro. Nicolae Popescu (fost Stoichițoiu) este căutat internațional din 2010, când a reușit să se facă dispărut. El este căutat pentru fraude online, care au cauzat prejudicii de ordinul milioanelor de euro.

Alexandria a fost, din punct de vedere infracţional, primul oraş din România care a descoperit infracţiunile cibernetice.

Astfel, în perioada 1996 – 2004, Alexandria a fost “centrul” României în materie de hoţie pe Internet iar mitul vânzării Catedralei de către hackeri a ajuns chiar şi la urechile criminologilor de la Oxford, care au scris și o lucrare despre fenomenul infracţionalităţii cibernetice din Alexandria şi Râmnicu Vâlcea, acestea fiind principalele puncte nevralgice din România în domeniul criminalităţii informatice.

Sursa: Realitateadeteleorman.net

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ