Fenechiu va publica pe propriul blog dovezi din dosarul Transformatorul

| 25 iul, 2013

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a declarat, joi, că nu ştie cât va dura recursul, după condamnarea sa în primă instanţă la cinci ani de închisoare, adăugând că, în perioada următoare, va prezenta pe blogul său dovezi "elocvente" despre dosarul "Transformatorul".

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a spus că nu se mai gândeşte la cei care au pus umărul la "confecţionarea" dosarului "Transformatorul".

Relu Fenechiu a declarat, joi, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că aşteaptă ca judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să redacteze motivarea sentinţei în cazul său, el susţinând că nu poate aprecia cât va dura recursul. "N-am de unde şti termenul. Aştept redactarea motivării. Nici nu vreau să discut foarte mult cu privire la modul în care s-a desfăşurat procesul meu, aşa e normal într-o ţară europeană", a spus Relu Fenechiu.

El a precizat că, în prezent, prioritatea este să-şi dovedească nevinovăţia. "Pentru mine, important este să reuşesc să-mi dovedesc nevinovăţia, altceva nu mai contează. În perioada următoare, voi prezenta pe blogul meu dovezi elocvente cu privire la acest dosar. Doar aşa, pentru cei interesaţi să se uite", a spus Relu Fenechiu.

El a precizat că nu se mai gândeşte la cei care "au pus umărul la confecţionarea Dosarului Transformatorul", explicând că "este o cruce pe care trebuie" să şi-o ducă. "Am auzit atâtea variante pe piaţă legate de cei care au contribuit la acest dosar, încât am învăţat să nu mai plec urechea", a conchis Relu Fenechiu.

În 12 iulie, Relu Fenechiu a fost condamnat de instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul", pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. La aceeaşi pedeapsă au fost condamnaţi fratele ministrului Transporturilor, Lucian Fenechiu, şi Mihai Bogdan Damian. Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova în perioada 2002-2004, şi Ion Mărghidan, director general al Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice Moldova în perioada 2004-2005, au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă calificată.

Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova în perioada 2002-2005, a primit o pedeapsă de şapte ani de închisoare cu executare şi cinci ani interzicerea unor drepturi, pentru abuz în serviciu în formă calificată.

Instanţa a mai dispus ca cei şase inculpaţi să plătească, în solidar, 6.327.390 lei, reprezentând daune materiale către SISEE Moldova. Potrivit deciziei instanţei, pentru Ioan Turbatu, limita răspunderii civile solidare este de 3.343.838,04 lei, iar pentru Ion Mărghidan, de 3.063.138,40 (2.091.753,40 + 971.385) lei.

Atât cele şase persoane condamnate, cât şi DNA au anunţat că vor ataca cu recurs decizia din 12 iulie. În urma deciziei de condamnare, Relu Fenechiu a demisionat din funcţia de ministru al Transporturilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ