FIFA l-a concediat pe Jerome Valcke, secretarul său general

| 13 ian, 13:00

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a anunțat miercuri că a încheiat, cu ''efect imediat'', colaborarea cu secretarul său general, francezul Jerome Valcke, suspendat din funcție încă din 8 octombrie, din cauza implicării într-un presupus caz de corupție, relatează EFE.

Forul internațional a anunțat într-un comunicat că demiterea lui Valcke a fost decisă cu prilejul reuniunii de sâmbăta trecută a Comitetului de Urgență al FIFA, care a decis ca prerogativele funcției de secretar general să fie preluate de germanul Markus Kattner, cel care a asigurat deja interimatul din luna octombrie.

Mâna dreaptă a lui Sepp Blatter a fost îndepărtat provizoriu din funcțiile sale pe 17 septembrie, înainte să primească pe 8 octombrie o suspendare de 90 zile din partea Comisiei de Etică a FIFA, sancțiune care a fost prelungită cu încă 45 zile joia trecută.

Camera de investigații a Comisiei de Etică a solicitat o suspendare de 9 ani pentru Jerome Valcke, acuzat de implicarea în revânzarea unor bilete la CM 2014 la prețuri de speculă.

Valcke a ocupat funcția de secretar general al FIFA din 2007 și a negat până în prezent toate acuzațiile care i se aduc. El anunțase că va demisiona oricum din post după alegerile pentru președinție din 26 februarie, transmite Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ