Fifor despre schimbarea directorilor de şcoli: Tehnocraţii sunt mai politizaţi decât orice membru PNL

| 22 aug, 16:09

Senatorul Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, afirmă că "tehnocraţii" sunt "mai politizaţi" decât orice membru PNL, invocând "indicaţiile" pe care copreşedintele liberal Alina Gorghiu le-a transmis "pur întâmplător" ministrului Mircea Dumitru pe subiectul schimbărilor preconizate de MENCŞ la nivelul conducerilor şcolilor.

"Ultima dovadă? Indicaţiile 'pur întâmplătoare' ale copreşedintei PNL Alina Gorghiu, cea care afirmă, într-o postare pe Facebook, că politizarea managementului şcolilor e un 'virus' de care România trebuie să scape cât mai curând. Adică nu e nimic în neregulă ca ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, să primească o serie de comenzi politice în problema numirilor pentru conducerea unităţilor de învăţământ?", spune Fifor.

El semnalează în context faptul că, "în judeţul Arad, prigoana asupra directorilor de şcoli, consideraţi a fi chiar şi simplii simpatizanţi PSD, a dus deja la schimbarea acestora, pe criterii pur preferenţiale şi care ridică multe semne de întrebare". 

"Toxic pentru învăţământul românesc, în ceea ce priveşte mandatul guvernului tehnocrat, este tocmai faptul că răspunde la comenzi politice. Politizarea managementului şcolilor este într-adevăr un virus, dacă nu se ţine cont de performanţe, ci doar de culoarea politică a decidenţilor", arată Fifor. 

Conform comunicatului PSD, "ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, pregăteşte în luna octombrie concursuri pentru directorii de unităţi de învăţământ".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ