Filmul 'Noe', cu Russell Crowe, cenzurat de mai multe țări arabe

| 13 mar, 2014

Trei țări arabe au decis să nu permită difuzarea filmului 'Noe', estimând că este 'împotriva învățăturilor islamului', iar alte trei le vor călca pe urme, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al studiourilor Paramount, potrivit AFP.

Qatar, Bahrein și Emiratele Arabe Unite au informat studiourile Paramount, săptămâna trecută, că filmul nu va rula pe teritoriul lor. Alte trei state — Egipt, Iordania și Kuweit — urmează să anunțe în curând o decizie similară.

Filmul, în care Russell Crowe este 'Noe', urma să iasă pe ecrane la 26 martie în Egipt iar în ziua următoare, în Emiratele Arabe Unite.

'Cenzorii din Qatar, Bahrein și Emiratele Arabe Unite au confirmat oficial că filmul nu va rula în țara lor', a declarat un purtător de cuvânt al Paramount.

'Motivul oficial invocat pentru a confirma această informație este că (filmul) 'contravine învățăturilor islamului'', a adăugat acesta, precizând că filmul nu va rula nici în Egipt, Iordania și Kuweit.

Al-Azhar, cea mai înaltă autoritate islamică din Egipt, estimează că superproducția hollywoodiană contravine islamului întrucât este vorba de o reprezentare a unui profet, ceea ce este interzis.

Egiptul a cenzurat și în trecut filme, printre care 'Codul lui Da Vinci', în urma plângerilor Bisericii Ortodoxe Copte, potrivit aceleiași surse.

)

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ