Filmul 'Poziţia Copilului' în cursa pentru marele premiu al Festivalului de Film de la Sydney

| 15 mai, 2013

Filmul "Poziţia Copilului" în regia lui Călin Peter Netzer intră luna viitoare în cursa pentru premiul de 60.000 de dolari în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Sydney, conform site-ului oficial al festivalului.

Festivalul de Film de la Sydney este organizat anual începând cu anul 1954, se desfăşoară în perioada 5 - 16 iunie.

Câştigător al Ursului de Aur la Berlinală, filmul "Poziţia Copilului" oferă o perspectivă realistă asupra afecţiunii necondiţionate a unei mame pentru fiul său, dar şi asupra repercusiunilor acţiunilor acestei mame atunci când fiul ei, ajuns la vârsta de 34 de ani şi vinovat într-un accident de maşină soldat cu moartea unui tânăr, este ameninţat de perspectiva unei condamnări la închisoare.

"Poziţia Copilului" a intrat în cursă la secţiunea concurs principală alături de alte 11 producţii: "The Act of Killing", 'Borgman', 'The Broken Circle Breakdown', 'For Those in Peril', 'Grigris', 'Monsoon Shootout', 'Oh Boy', 'Only God Forgives', 'The Rocket', 'Stories We Tell' şi 'Wadjda'.

În cadrul festivalului, dar în afara concursului oficial, la secţiunea 'Features', ce cuprinde producţii ale unor autori de referinţă, deja consacraţi, în scopul popularizării lor în rândul publicului cinefil australian, va fi prezentată şi producţia 'După Dealuri' de Cristian Mungiu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ