Finanţare din bani europeni pentru un proiect privind traficul în Iaşi

| 13 aug, 2013

Şefii primăriei ieşene au semnat, marţi, contractul de finanţare din bani europeni al proiectului "Sistem de Management de Trafic în municipiul Iaşi", în valoare de 69,6 milioane de lei, fără TVA, în oraş urmând a fi montate, între altele, 1.240 de semafoare şi 2.000 de indicatoare noi.

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat, imediat după semnarea contractului cu reprezentanţii firmelor câştigătoare ale licitaţiei, respectiv UTI Bucureşti şi Information Business Consulting Bucureşti, că după realizarea proiectului traficul din oraş se va fluidiza, potrivit Mediafax.

Nichita a spus că timpul de călătorie pe principalele axe ale municipiului Iaşi, la orele de vârf, va scădea, în medie, cu aproximativ 17 la sută, în primul an după finalizarea proiectului.

Totodată, va fi înfiinţat un centru de comandă şi control al traficului.

În total, 90 intersecţii şi treceri de pietoni vor fi semaforizate şi echipate cu automate de dirijare a circulaţiei şi detectori de vehicule de tip video.

Potrivit reprezentanţilor primăriei ieşene, vor fi realizate economii din reducerea timpului de călătorie de aproximativ 4,79 milioane de euro în primul an de operare a investiţiei şi de 139,5 milioane de euro pe perioada de operare 2014 - 2030.

În oraş vor fi montate 1.242 de semafoare noi, 1.979 de indicatoare rutiere şi 72 de automate de dirijare a circulaţiei.

Lucrările prevăzute în contract ar urma să fie finalizate în august 2015.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ