Finanţele analizează dacă se pot face majorări de salarii în sistemul bugetar chiar de la jumătatea anului 2017

| 03 apr, 14:42

Ministerul Finanţelor, Viorel Ştefan, a declarat, luni, că la ministerul pe care îl conduce se lucrează la o anlaliză pentru a vedea dacă se pot face majorări de salarii în sistemul bugetar chiar de la jumătate acestui an, propunere înaintată de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

"E în lucru o analiză. Principalul obiectiv al implementării Legii salarizării este acela de a face sistemul predictibil, stabil, controlabil. De aici apare nevoia de urgenţă în implementare şi termenul de 1 iulie este unul de la care nu putem face rabat. În legătură cu capacitatea bugetului de a absorbi impactul, este prematur să mă pronunţ. Aştept măcar execuţia pe trimestrul I şi atunci voi avea o imagine mai clară cât din suplimentul de anvelopă salarială va putea fi absorbit în semestrul II în acest an şi cât o să absorbim în următoarele execuţii bugetare. Este o analiză în derulare, nu am concluziile", a declarat ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan.

Totodată, Ştefan a afirmat că este corect ca Legea salarizării unitare să facă "obiectul unei dezbateri publice în Parlament", după ce premierul declara, în cursul dimineţii, că Legea salarizării va fi o iniţiativă a tuturor deputaţilor şi senatorilor care fac parte din coaliţia de guvernare.

"Noi am avut experienţa adoptării de legi de salarizare prin ordonanţe de urgenţă şi iată acum care e situaţia. Este un haos în materie de salarizare. De această dată vrem să fie o lege dezbătută public, analizată foarte bine, care să surprindă opiniile tuturor participanţiilor la acest dialog şi căreia să-i dăm un caracter de stabilitate", a arătat Viorel Ştefan.

 

Tag-uri: viorel stefan
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ