Finantele si ANAF vin cu precizari privind procedura depunerii formularului privind destinatia celor 2% din impozitul anual

| 28 feb, 17:17

"Ministerul Finantelor Publice si ANAF fac precizari privind procedura depunerii formularului 230 - "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii", in contextul masurilor de simplificare si debirocratizare pe care le are in vedere in acest an, scrie HotNews.

Pentru aplicarea unitara la nivel national a prevederilor legale prin circulara transmisa structurilor teritoriale ale ANAF se clarifica posibilitatea depunerii formularului 230 si de catre entitatea nonprofit/unitatea de cult beneficiara a sumei redirectionate. Masura este tranzitorie, pana la generalizarea depunerii tuturor formularelor prin mijloace electronice de transmitere la distanta prin intermediul SPV care reprezinta un alt obiectiv strategic al Ministerului Finantelor Publice", se arata intr-un comunicat al MFP, transmis miercuri.

"Astfel, se are in vedere centralizarea de catre entitatea nonprofit/unitatea de cult beneficiara a formularelor 230, semnate de contribuabili si depunerea acestora la ANAF in baza unui borderou in conditiile asumarii de catre reprezentantul ONG/unitatii de cult a raspunderii sub sanctiunea privind falsul in declaratii si uzul de fals.  

In baza rolului activ si ca masura de securizare ANAF va notifica contribuabilii cu privire la optiunea exercitata prin formularul 230 primit, astfel incat acestia sa cunoasca faptul ca se da curs cererii de directionare a cotei de 2%.  

Trebuie mentionat faptul ca persoana fizica poate anunta administratia fiscala, intr-un termen rezonabil de 30 de zile, daca sunt inadvertente cu privire la optiunea exercitata", se mai arata in comunicatul citat.

Tag-uri: ANAF, impozit anual
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ