Finii lui Victor Ponta şi ginerele lui Vasile Blaga

| 17 iul, 2013

Liderul PDL este personajul cel mai puţin legitim să critice relaţiile de rudenie de la vârful politicii cât timp el însuşi şi-a gratulat ginerele cu nenumărate contracte cu statul în perioada în care formaţiunea democrat-liberală s-a aflat la guvernare. Aşa încât ginerică îi bate de la distanţă pe toţi finii lui Victor Ponta.

După ce a câştigat într-o luptă strânsă şefia PDL în faţa Elenei Udrea şi după ce a reuşit să obţină o linişte vremelnică în partid prin politica pumnului în masă, Vasile Blaga pare a fi prins din nou glas. Mai nou, buldogul din Modrogan a sărit la gâtul  premierului Ponta pe care îl acuză că şi-ar fi promovat rudele în funcţii de conducere.

"În orice minister are fini sau rude domnul Ponta. Are ministru la Justiţie, una dintre variantele de la Transporturi este un alt fin, de data asta al lui Fenechiu. Aşa lucrează USL-ul", a spus Blaga.

Declaraţia fostului vameş ar fi comică, dacă n-ar fi ridicolă. Fiindcă liderul PDL este personajul cel mai puţin legitim să critice relaţiile de rudenie de la vârful politicii cât timp el însuşi şi-a gratulat ginerele cu nenumărate contracte cu statul în perioada în care formaţiunea democrat-liberală s-a aflat la guvernare. Aşa încât ginerică îi bate de la distanţă pe toţi finii lui Victor Ponta.

Astfel, firma lui Ionuț Rudeanu, ginerele liderului PDL, Vasile Blaga, a câştigat de la CNADNR cinci contracte de pază pe autostrăzile României, în valoare de peste 3,6 milioane de euro. În fiecare lună, CNADNR decontează circa 300.000 de euro către consorţiul G4S Secure Solutions - Axis Corporate Security.

Asocierea din care face parte şi firma ginerelui lui Vasile Blaga a câștigat cele cinci contracte de la CNADNR, de fiecare dată, datorită preţului cel mai mic oferit la licitaţii. La toate licitaţiile au participat cel puţin cinci competitori. Astfel, asocierea din care face parte firma ginerelui liderului PDL, Vasile Blaga, va încasa pentru trei contracte de pază pe autostrada A2 București-Constanța, peste 10.998.000 de lei, la care se adaugă un contract pe A1 București-Piteşti, de 2.956.867 de lei, şi un altul, de 1.813.388 de lei, pentru paza pe A3 București-Ploiești. Practic, consorţiul G4S Secure Solutions - Axis Corporate Security va încasa, de la CNADNR, aproape 16 milioane de lei (peste 3,6 milioane de euro).

Prin urmare, înainte de a vorbi de cumetrii politice, Vasile Blaga ar face bine să se uite în propria ogradă, acolo unde ginerele său prosperă datorită unor contracte încheiate cu statul român. Desigur, buldogul din Modrogan a tăcut mâlc în ceea ce priveşte afacerile ginerului, dar latră băţos la primul ministru.

Şi măcar dacă ar fi avut motive de critică, am fi putut să-i tolerăm ieşirea lui Blaga. Însă finul pe care preşedintele democrat-liberal îl arată cu degetul se dovedeşte a fi unul dintre cei mai performanţi miniştri ai Executivului. Robert Cazanciuc este un profesionist care cunoaşte sistemul şi care îşi vede discret de treabă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ