Firea a anunţat donarea a 100.000 de măşti de protecţie către şcolile din Capitală

| 27 aug, 19:56

 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat joi donarea a 100.000 de măşti de protecţie către şcolile bucureştene, care vor fi distribuite prin intermediul primăriilor de sector.

 

 

"Vin astăzi cu un moment cât se poate de concret, cu o acţiune care ajută cât de puţin, dar contribuie la binele general. Colegii mei, atât cei foarte tineri, cât şi doamnele, de asemenea şi seniorii care au strâns ceva în această perioadă, bani care puteau fi folosiţi chiar pentru campanie (...), au preferat să strângă aceşti bănuţi şi împreună să cumpărăm 100.000 de măşti de protecţie. Vor merge la şcolile din Capitală. (...) Le voi distribui la şcolile din Bucureşti prin primăriile de sector, pentru că ele au în administrare şcolile şi sunt convinsă că vor putea să asigure măcar pentru copii care vin la şcoală în primele zile fără mască", a afirmat Firea, într-un clip video postat pe Facebook.
Edilul a adăugat că Primăria Generală va asigura măşti şi pentru cabinetele de medicină şcolară.
"Nu ne oprim aici. Primăria Capitalei, prin ASSMB, are grijă de cele peste 250 de cabinete de medicină şcolară. Vom asigura, de asemenea, şi la cabinetele noastre măşti de protecţie pentru copiii care vin de acasă fără mască sau care şi le-au murdărit, distrus sau pierdut sau apar alte situaţii. În plus faţă de ceea ce vom asigura prin cabinetele de medicină şcolară sunt aceste 100.000 de măşti de protecţie. (...). În Capitală avem peste 250.000 de elevi, avem aproape 20.000 de cadre didactice. Este nevoie de un efort comun, nu este vorba de a sublinia un neajuns, dar e o realitate. Guvernul va asigura foarte puţine măşti, în special pentru copiii din familiile sărace. Sunt foarte multe familii sărace. Venim cu o soluţie concretă - iată 100.000 de măşti", a spus Firea.
Ea a menţionat că iniţiativa survine faptului că Guvernul a anunţat că nu poate asigura măşti de protecţie decât pentru copii din familiile foarte sărace.
"Ne apropiem cu paşi rapizi de începutul de an şcolar. Sunt convinsă că în această perioadă toţi părinţii sunt preocupaţi de felul în care şcolile îi vor primi pe elevi. Şi eu sunt părinte, sunt mamă, am doi copii, unul ar trebui să înceapă grădiniţa la grupa mare, celălalt trece în clasa a II-a şi înţeleg perfect ceea ce simt părinţii din România, din întreaga lume, în această perioadă. Ştiu că, din păcate, Guvernul a anunţat că nu poate asigura măşti de protecţie decât pentru copii din familiile foarte sărace, dar aici se pune întrebarea cât de sărac trebuie să fii ca să-ţi asigure Guvernul măşti de protecţie pentru copii. Eu cred că va fi foarte greu să faci diferenţa. (...) Vor apărea discriminări, discuţii şi problemele vor curge lanţ, din păcate în detrimentul elevilor, în detrimentul părinţilor şi de asemenea al bunicilor care vor fi în continuare cei mai expuşi la îmbolnăvire din cauza faptului că, bineînţeles, copiilor le va fi foarte greu să se protejeze. Orice gest în această perioadă cât de mic este mare în esenţă, pentru că trebuie să fie un efort comun pe care să-l facem cu toţii, astfel încât să fie cât mai puţine îmbolnăviri, cât mai puţine contaminări", a arătat primarul general, potrivit Agerpres.
Firea a mai anunţat că săptămâna viitoare, în cadrul unui Comandament de Urgenţă la Primăria Capitalei, vor fi căutate soluţii pentru a asigura "un climat de siguranţă în şcolile din Bucureşti".
"Săptămâna viitoare va fi un Comandament de Urgenţă la Primăria Capitalei împreună cu reprezentaţii sectoarelor, domnii primari sau viceprimari sau administratori. Împreună vom veni cu soluţii concrete pentru a asigura un climat de siguranţă în şcolile din Bucureşti", a mai spus Gabriela Firea.

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ