Firea: Dacă mureau oameni pentru că nu am informat care sunt condiţiile meteo, cine răspundea?

| 21 sep, 14:09

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, referitor la măsurile luate după emiterea codului galben de ploi pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, că prognozele meteo nu trebuie tratate cu „superficialitate”, în condiţiile în care informaţiile de la ANM arătau că acel cod galben se poate transforma în cod portocaliu de ploi şi vijelii.

irea a spus că municipalitatea şi-a făcut datoria, conform legii, de a anunţa cetăţenilor măsurile impuse şi a adăugat că înţelege că nu este simpatizată, însă „toată lumea trebuie să respecte instituţiile”, informează news.ro.

 

„Primarul general trebuie să respecte legislaţia în vigoare şi în momentul în care primeşte informaţii de la ANM de cod galben care se poate preschimba în cod portocaliu, trebuie să respecte procedurile care au standarde internaţionale, europene şi naţionale. Nu ne putem permite să tratăm cu superficialitate aceste prognoze meteo, chiar dacă ele nu se adeveresc sută la sută, chiar dacă ele înregistrează anumite întârzieri în ceea ce priveşte punctele critice”, a afirmat Firea.

Edilul a adăugat că „nu este o dramă” faptul că punctul critic nu a fost la ora anunţată iniţal, ci mai grav ar fi fost dacă elevii ar fi fost surprinşi de vântul puternic în curtea şcolii sau în drum spre casă. Primarul Capitalei consideră că e mai de preferat ca oamenii să fie prinşi în trafic, decât să fie surprinşi de furtună.

„Este de preferat - chiar dacă este o neplăcere şi o recunosc şi îmi cer scuze personal - să stai în trafic, decât să fii surprins pe stradă de o furtună puternică declanşată de un ciclon, pentru că s-ar fi putut pierde vieţi omeneşti. Întotdeauna voi acţiona conform legii şi nu mă voi lăsa influenţată de anumite critici. Am înţeles că nu toată lumea mă iubeşte, dar toată lumea trebuie să respecte instituţiile”, a subliniat Firea.

Ea a mai spus că pentru Bucureşti nu a fost emis „un nevinovat cod galben”, pentru că avertizarea de cod galben se putea transforma oricând în cod portocaliu.

„Resping această opinie creată pe reţelele de socializare că la prima ploicică, doamna primar general închide şcolile. Este o apreciere răutăcioasă, dăunătoare tuturor. Este un mod de a gândi îngust, pentru că cea mai importantă este viaţa cetăţenilor, nu opiniile şi comentariile de pe margine”, a mai spus Firea, subliniind că are o răspundere legală pentru bucureşteni.

„Dacă din cauza primăriei, a faptului că noi nu am informat care sunt condiţiile meteorologice mureau oameni, cine răspundea? Eu sau comentatorii de pe Facebook? Prefer să luăm măsurile legale şi să constatăm că furtuna nu a fost atât de puternică. ANM transmite o prognoză, nu există serviciu meteo în lume care să fi putut spune la milimetru, la secundă când debutează un fenomen meteo extrem. Nu sunt de acord cu campania de denigrare a ANM-ului”, a declarat primarul.

Referitor la bărbatul care a murit, miercuri noapte, pe Şoseaua Viilor, din cauza loviturii puternice la cap provocată de un copac prăbuşit de vântul puternic, Gabriela Firea a spus că municipalitatea a emis, la sfârşitul anului trecut, aviz pentru defrişare, însă proprietarii imobilului erau în procedură de a identifica persoanele competente pentru a tăia copacii

„Am înţeles de la colegii mei că proprietarii au declarat aseară, la parchet, că erau în procedură de a identifica o firmă sau persoane competente pentru a tăia acei arbori. Din punctul de vedere al primăriei, ne-am făcut sută la sută datoria în sensul acordării avizului de defrişare. Este un incident grav, transmit familiei condoleanţe”, a mai spus Firea.

Tag-uri: Firea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ