Firea, după audierea la Parchet: Cred că s-a încercat ca prefectul să fie scos ţap ipăşitor

| 04 sep, 19:10

Prefectul şi Primarul Capitalei au ajuns marţi în faţa procurorilor de la Parchetul General. "Cred că s-a încercat ca prefectul să fie scos ţap ipăşitor", a spus Gabriela Firea, după audieri.

Gabriela Firea a afirmat, după audierile de la Parchetul General, că întrebările au fost legate de mitingul din 10 august, mai exact despre autorizarea protestului.

"Am adus şi înscrisuri în susţinerea afirmaţiilor mele", a spus primarul Capitalei.

"A fost vorba de elemente care sunt în responsabilitatea Primariei Generale, cele privind autorizarea adunării publice din 10 august, dacă a existat un organizator care şi-a asumat legat organizarea evenimentului", a precizat Gabriela Firea.

"În urma acestei anchete se va stabili dacă intervenţia a fost justificată, dacă au fost respectate toate elementele legale", a completat primarul.

Gabriela Firea a mai spus că vice-primarul Capitalei s-a aflat pe 10 august în camera pusă la dispoziţie de Secretariatul General al Guvernului, alături de prefect, nu în Comandamentul de la nivelul Guvernului.

"Cred că s-a încercat ca prefectul să fie scos ţap ispăşitor", a spus Firea, adăugând că nu avea cum să aibă acces la informaţii care ţin de securitatea.

Primarul a mai spus că Speranţa Cliseru avea doar trei săptămâni în funcţia de prefect. "Nici măcar nu avea certificat ORNISS", a completat Firea, adăugând că nu avea cum să aibă acces la informaţii care ţin de securitate. „Ancheta va releva că nu are nicio vinovăție. Din câte știu nu avea cum să aibă acces la secrete de serviciu și la ordine militare”, a mai spus ea.

"Doamna prefect a contra-semnat ordinul care era deja scris de Jandarmerie", a precizat aceasta.

Primarul Capitalei a mai spus că Liviu Dragnea o susţine pe Carmen Dan. "Sunt printre cei care au luciditate în PSD", a completat aceasta.

"Nu am fost informată că urmează să aibă incidente la protestul din 10 august", a mai spus Firea.

După ce a ajuns la Parchetul General, primarul Capitalei a spus că va răspunde întrebările procurorilor şi după aceea va face o declaraţie după audiere "Vă promit că la sfârşit o să vă dau o declaraţie de presă extinsă", a spus acesta.

Gabriela Firea a mai precizat că este audiată în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august.

Prefectul Capitalei a fost la Parchetul General, dar spune că nu a venit pentru dosarul legat de protesteledin 10 august.

Aproximativ o oră a stat Speranţa Cliseru în faţa procurorilor de la Parchetul General.

Conform surselor Realitatea TV, aceasta ar fi venit să depună o serie de documente.

"Nu are legătură, este o pură coincidenţă", a spus Speranţa Cliseru, adăugând că a venit la Parchet în alt dosar. "Nu are legătură", a insistat ea.

"Nu am venit cu acest dosar", a precizat prefectul Capitalei.

Întrebată dacă a fost citată, aceasta a spus: "Nu, nu am fost citată. Dacă o să fiu o să mai vin".

La întrebarea dacă merge astăzi în Parlament, Speranţa Cliseru a răspuns că da.

Tot astăzi, la Parchet vine și primarul Capitalei, Gabriela Firea, care va fi audiată cu privire la intervenție brutală a Jandarmeriei de la protestul diasporei din 10 august.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ