Firea, față în față cu Dragnea, la ședința PSD. Cine va câștiga meciul?

| 13 noi, 12:19

Primarul Capitalei Gabriela Firea a ajuns la ședința PSD. Aceasta a spus că este pregătită să prezinte în cadrul ședinței argumente în favoarea acuzațiilor pe care le-a făcut în spațiul public la adresa lui Liviu Dragnea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, mesaj de forță înainte de întâlnirea cu liderul PSD Liviu Dragnea. Firea acuză că cei care doresc excluderea ei din PSD au în spate scopuri politicianiste și nu țin cont de mesajele corecte transmise de aceasta privind necesitatea colaborării pentru rezolvarea problemelor din București.

"Dacă mie îmi găsiți o singură frază sau afirmație referitoare la PSD (...) Dacă trebuie să fie un membru sancționat pentru că a militat pentru cetățeni, atunci eu voi fi primul membru sancționat pentru că am venit și am cerut să rezolvăm împreună probleme precum cea cu termoficarea sau cu traficul. Eu cred că niciunul din oamenii politici nu trebuie să se bazeze pe o forță, eu cred că legitimitatea se bazează pe votul cetățenilor. Sunt colegi pe care nu vreau eu să îi calific, au dreptul a opinieȚ, a declarat Gabriela Firea.

Firea a spus că este pregătită să prezinte în cadrul ședinței argumente în favoarea acuzațiilor pe care le-a făcut în spațiul public la adresa lui Liviu Dragnea.

„Voi aștepta să fie anunțată ordinea de zi și probabil că voi lua cuvântul. Dacă se va discuta și despre afirmațiile mele, cu siguranță că voi aduce argumente în favoarea a ceea ce susțin. (...) Deranjează faptul că spun adevărul despre situația Capitalei, că nu este văzută cu ochi buni atitudinea mea, că problemele Capitalei trebuie să fie rezolvate printr-o colaborare între Primăria Capitalei, primăriile de sector, ministere, instituții publice. (...) Da, este o enormitate să propui așa ceva (c.n. OUG pentru desființarea primăriei Capitalei), dar discuția a avut loc cu primarii de sectoare. Îmi pare rău că n-am fost și eu invitată. Aș fi venit. S-a discutat despre rectificarea bugetară și bugetul pe anul viitor. (...) Trebuia să fiu invitată la acea întâlnire și nu să fiu discutată în lipsă”, a spus Gabriela Firea, la Palatul Parlamentului.

Firea susține că a avut o discuție cu un coleg ”președinte de organizație”, care semnase pentru demiterea lui Liviu Dragnea, dar care ulterior s-a răzgândit și a spus că el semnase doar pentru convocarea ședinței, nu împotriva lui Dragnea. Din declarațiile Gabrielei Firea s-ar putea înțelege că se referă la Felix Stroe, liderul PSD Constanța, unul dintre liderii PSD care au criticat-o dur în declarațiile publice.

”Am avut o discuție cu un coleg și m-a deranjat puțin atitudinea acestuia. Este un președinte de organizație care a criticat activitatea mea în Capitală deși nu cunoaște foarte bine situația. Este un coleg care a semnat alături de mine lista pentru demiterea domnului Dragnea, dar apoi mi-a spus că el nu pentru asta a semnat ci pentru convocarea Comitetului Executiv.

Mi s-a părut atât de lipsit de respect față de colegii din PSD, față de oamenii pe care îi reprezintă. Titlul acelui document spune clar că este o listă de semnături pentru demierea domnului Dragnea din fruntea PSD și de la șefia Camerei Deputaților.

Înseamnă că avem o altă problemă: semnăm și nu știm ce semnăm sau citim și nu înțelegem.”, a declarat Gabriela Firea.

Felix Stroe a reacţionat, duminică, la declaraţiile făcute de Gabriela Firea, sâmbătă seara, la RTV. El consideră că Gabriela Firea a lansat o serie de atacuri de o violenţă extremă şi a adus grave prejudicii partidului.

„Sâmbătă seara, în cadrul unei emisiuni televizate, primarul general al Capitalei Gabriela Firea s-a dedat la atacuri de o violenţă extremă şi s-a lansat într-o serie de afirmaţii lipsite de logică şi dovezi, aducând prejudicii grave de imagine partidului al carui vicepreşedinte este. Nu poţi să nu te gândeşti că prin aceste acţiuni doreşte de fapt, cu orice preţ să creeze o ruptură şi excluderea sa, în locul unei demisii de onoare, care ar face-o să piardă de drept respectiva funcţie”, a afirmat liderul PSD Constanţa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ