Firea și Orban propun consultare publică pe tema construirii unei moschei la Bucureşti

| 25 mar, 21:59

Ludovic Orban, prim-vicepreședintePNL și candidat la Primăria Capitalei, a declarat, vineri, că se opune ridicării unei moschei în Bucureşti.

"Ca primar general trebuie să respecţi voinţa bucureştenilor, iar în toate cercetările pe care le avem, bucureştenii se opun ridicării acestei construcţii. 75% dintre locuitorii Bucureştiului se opun proiectului", a afirmat Orban.

El a mai spus că şi din punct de vedere urbanistic, amplasamentul este total nepotrivit pentru o zonă de expoziţii, aşa cum este prevăzut în PUZ-ul în curs de finalizare, scrie Mediafax.

Totodată, Orban  se opune construcţiei şi pe motiv că există prea puţini musulmani în Bucureşti şi, astfel, nu s-ar justifica ridicarea unei mega-moschei.

De asemenea, candidatul PSD la primăria Capitalei, Gabriela Firea, spune că va întreba bucureştenii dacă sunt de acord cu o moschee în Capitală, iar dacă opinia va fi favorabilă ea va susţine proiectul, altfel locuitorii Capitalei nu trebuie ''obligaţi să suporte din buget ceva cu care nu sunt confortabili''.

''Am văzut toată aceasta discuţie. Sunt un creştin ortodox practicant, aşa cum sunt aproape 90 % dintre români dar, pe de altă parte, sunt un om care respectă toate confesiunile, toate diferenţele culturale şi spirituale şi nu sunt o persoană care priveşte cu ochi răi pe altcineva care este de altă confesiune'', a spus Firea.

În acest context, deputatul Bogdan Diaconu propune două referendumuri. Unul local - "împotriva construirii moscheii din București" - și altul național - "împotriva primirii de migranți musulmani!"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ