Firea: ”Noi nu am atins vârful pandemiei în București!”

| 17 mar, 17:43

Primarul general, Gabriela Firea a declarat marți, la Marius Tucă Show, că nu a fost atins vârful epidemiei de coronavirus în București. Aceasta a spus că pe lângă cele 450 de persoane aflate în prezent în carantină vor mai veni 50, iar miercuri va fi raportat un număr total de 500 de oameni.

În ceea ce privește gradul de testare, Firea spune că este o problemă cu aparatele Real Time, dar municipalitatea va achiziționa 4 bucăți, iar gradul de testare va fi mai mare.

„Nu știu ce va face Guvernul, dar opinia mea, fiind un om implicat în această perioadă și având și acces la informații, prin prisma poziției pe care o ocup, noi nu am atins încă vârful pandemiei în București, de fapt în intreaga țară, pentru că în continuare vin zilnic și în Capitală și în țară foarte multe persoane. De exemplu la noi, pe lângă cele 450 în carantină mai vin alți 50. Deci mâine vom raporta 500, care trebuie să fie testate, dar jumătate au fost testate până acum, ș.a.m.d. Clar că dintre ele vor fi declarate cu test pozitiv”, a afirmat Gabriela Firea, potrivit Mediafax.
Aceasta este de părere că numărul persoanelor în carantiă va ajunge la câteva mii, pentru că valul de români care se întorc din Italia și Spania este foarte mare.
Îtrebată la Marius Tucă Show dacă sunt suficiente teste, Firea a spus că acestea sunt comandate zilnic, însă este o problemă privind aparatele Real Time PSR pentru a utiliza testele rapide, dar în perioada următoare va crește gradul de testare.
„Se comandă zilnic. Atât spitalul Victor Babeș, cât și Matei Balș, cât și Direcția de Sănătate Publică, absolut toată lumea comandă zilnic și alte spitale au început deja să comande, pentru a avea chituri. E adevărat, este problema aparatelor (n.r. - Real Time) PSR pentru a folosi aceste teste care arată dacă este negativ sau pozitiv la coronavirus sau la alt tip de virus. Dar aceste aparate vor veni, pentru că și noi am investit în patru astfel de aparate. Înțeleg că și Ministerul a mai făcut comandă”, a declarat Gabriela Firea, marți la Marius Tucă Show, potrivit Mediafax.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ