Firea propune consultare publică pe tema construirii unei moschei la Bucureşti

| 25 mar, 13:47

Politicienii ar trebui să ia decizia construirii unei moschei la Bucureşti în urma unei consultări publice, a afirmat, vineri, vicepreşedintele PSD Gabriela Firea.

"Sunt un creştin ortodox practicant, aşa cum sunt aproape 90% dintre români, dar, pe de altă parte, sunt un om care respectă toate confesiunile, toate diferenţele culturale şi spirituale şi nu sunt o persoană care priveşte cu ochi răi pe altcineva care este de altă confesiune. Acum este vorba, până la urmă, şi de bugete, şi de priorităţi şi, dacă bucureştenii vor dori să se construiască şi o moschee la Bucureşti, administraţia va trebui să facă ceea ce cred aceştia. Mi se pare foarte important ca atât polticienii care au funcţii guvernamentale, cât şi cei care sunt reprezentanţi ai administraţiei publice locale să nu mai ia decizii după cum cred ei înşişi şi familia lor eventual, ci doar după o consultare publică foarte serioasă, după un referendum, chiar dacă nu neapărat din punct de vedere legal, ci o consultare cât mai largă publică. Şi, dacă răspunsul va fi 'da', va trebui să acţionăm în consecinţă. Dacă există nemulţumiri, ezitări, frustrări, atunci nu cred că trebuie să obligăm bucureştenii să suporte din bugetul lor ceva cu care ei nu sunt confortabili", a declarat Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, la sediul central al partidului. 

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, miercuri, cu prilejul vizitei pe care preşedintele Klaus Iohannis a efectuat-o în Turcia, că ridicarea unei moschei la Bucureşti ar fi "expresia cea mai frumoasă a dialogului şi a solidarităţii dintre cele două ţări". 

El a precizat că Turcia este gata să acorde tot sprijinul Muftiatului Cultului Musulman din România pentru construirea moscheii. 

La rândul său, preşedintele Iohannis a declarat că se lucrează la documentaţia pentru obţinerea autorizaţiilor necesare. 

"S-a ajuns în faza solicitării autorizaţiei de construcţie. Chestiunea e de competenţa primăriei şi se lucrează la aceste documentaţii", a menţionat Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ