Firea spune că preţul căldurii în Capitală va sări în aer: ”Noul tarif e aproape dublu!”

| 20 ian, 18:56

Gabriela Firea a scris, joi, pe Facebook, că preţul căldurii în Capitală va sări în aer, după ce noul tarif total pentru gigacalorie anunţat oficial de către ANRE este aproape dublu, de peste 850 de lei. ”Nicuşor Dan trebuie să vină cu soluţii, nu să-i arate cu degetul pe cei care i-au lăsat proiecte la cheie”, mai afirmă fostul primar general al Capitalei.

 

Ea îl acuză pe Nicuşor Dan că ”nu pare interesat să achite datoriile, chiar dacă public pozează în cel mai corect şi transparent edil”, adăugând că ”factura pe luna Noiembrie 2021 nu este plătită, probabil la fel e şi cea din Decembrie 2021, iar conducerea Termoenergetica spune că riscă să nu poată asigura furnizarea de apă caldă şi căldură”.
”Preţul căldurii în Capitală va sări în aer. Noul tarif total pentru gigacalorie anunţat oficial de către ANRE este aproape dublu, peste 850 de lei. Nicuşor Dan trebuie să vină cu soluţii, nu să-i arate cu degetul pe cei care i-au lăsat proiecte la cheie. Înainte să mă acuze de minciuni mai bine le-ar spune oamenilor adevărul”, a scris Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.
Ea afirmă că ”Nicuşor Dan minte când spune că a venit cu o propunere în Consiliul General”.
”Cu reprezentanţii PSD nu a discutat! Până şi partenerii săi i-au respins ideea. Consilierii generali PSD nu vor vota nici o majorare de preţ care să dubleze facturile. Există acest risc, subvenţia să se micşoreze iar bucureştenii să plătească dublu. Nicuşor Dan trebuie sa iasă public şi să-i anunţe pe bucureşteni dacă menţine subvenţia la acelaşi nivel şi dacă vor plăti la fel pentru căldură şi apă caldă. Nicuşor Dan minte şi când spune că facturile pentru apă caldă şi căldură sunt plătite la zi. Anul 2021 nu a fost primul în care Municipalitatea a achitat integral subvenţia. Primăria Capitalei a încheiat anul cu cel puţin 210 milioane de lei datorii la Termoenergetica”, scrie Firea.
Fostul primar mai precizează că ”factura pe luna Noiembrie 2021 nu este plătită, probabil la fel e şi cea din Decembrie 2021, iar conducerea Termoenergetica spune că riscă să nu poată asigura furnizarea de apă caldă şi căldură”.
”Nu e suficient că mii de familii stau în frig din cauza avariilor. Nicuşor Dan nici nu pare interesat să achite datoriile, chiar dacă public pozează în cel mai corect şi transparent edil. Şi-au dat seama de abilităţile sale până şi oamenii pe care i-a pus să conducă termoficarea din Capitală care au cerut ajutor de la Guvernul României pentru plata datoriilor. Negru pe alb, directorul Termoenergetica a solicitat Ministerului Dezvoltării emiterea unui ordin pentru plata de la bugetul de stat a facturii în valoare de 210 milioane de lei. Adică, să acopere gaura pe care Nicuşor nu o vede. Când vorbeşte de tupeu incredibil, Nicuşor Dan ar trebui să se uite în oglindă. Nu are zero datorii aşa cum singur se laudă. Las mai jos şi dovada: documentul oficial prin care Termoenergetica a cerut ajutor de la Ministerul Dezvoltării”, a mai spus Firea.

 

Tag-uri: Firea, primar
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ