Firmele afectate de închiderea magazinelor din mall-uri ar putea primi ajutoare de stat pentru plata chiriilor

| 04 sep, 15:01

Guvernul vrea să sprijine aproape 3.000 de firme care au sediile în centrele comerciale mari din ţară şi care au avut activitatea suspendată până la 15 ani. Ajutorul ar putea veni sub forma unui ajutor de stat de până la 80.000 de euro pentru plata chiriilor.

Firmele vor putea aplica pentru aceste ajutoare de stat, dar numai dacă au beneficiat deja de reduceri la plata chiriilor de la proprietari.

Ajutorul se va ridica la 80.000 euro, reprezentând 50% din valoarea cheltuielilor cu chiria fixă raportată la luna februarie, calculată şi datorată pentru perioada închisă. În proiect este prevăzută luna martie 2021 ca termen-limită pentru primirea banilor, potrivit Avocatnet.ro.

Chiriaşii vor trebui să plătească în cel mult cinci zile lucrătoare către centrele comerciale 50% din cuantumul chiriei fixe calculate şi datorate pentru perioada închisă, dar nu mai mult de 3x50% din chiria aferentă lunii 2020.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ