Fiscul bun de plată. Cum a pierdut ANAF în instanță într-un caz de rambursare cu întârziere a TVA

| 02 dec, 2013

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis obligarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) la plata de dobânzi unei societăţi reprezentate de avocaţii D&B David şi Baias într-un caz de rambursare cu întârziere a TVA.

Avocaţii D&B David şi Baias au asistat o companie în cadrul procedurii de obligare a organelor fiscale la plata dobânzilor pentru rambursarea cu întârziere a TVA ca urmare a prelungirii nejustificate a verificării documentare a deconturilor de TVA şi, ulterior, a inspecţiei fiscale anticipate demarate pentru soluţionarea aceloraşi deconturi.

Într-o primă fază, Curtea de Apel Bucureşti a admis parţial acţiunea societăţii, obligând ANAF la plata unor dobânzi de 2 milioane de lei.

După recursul ANAF, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis în integralitate acţiunea societăţii şi a obligat ANAF la plata unor dobânzi de aproape 5 milioane de lei.

Argumentaţia avocaţilor D&B David şi Baias în acest caz a fost axată pe jurisprudenţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, în special în speţa Steaua Română, caz reprezentat tot de avocaţii D&B, potrivit căreia, ca regula, procedurile interne ale autorităţilor fiscale care au determinat rambursarea cu întârziere a TVA nu suspendă cursul dobânzilor pentru sumele nerambursate la termen.

Echipa de avocaţi care a reprezentat societatea în acest caz este formată din Dan Dascălu, Partener D&B David şi Baias, coordonatorul departamentului de litigii fiscale, şi Mihail Boian, Avocat Asociat D&B David şi Baias.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ