Fiscul, călcat de mascaţi. Un funcționar ar fi contribuit la un prejudiciu de un milion de euro

| 21 ian, 09:05

Descinderi la Agenția Națională de Administrare Fiscală și în mai multe locuri din București și Ilfov. Printre suspecți se numără și un angajat al Fiscului. Prejudiciul în acest caz se ridică la un milion de euro.

11 percheziții au loc la această oră în București și în județul Ilfov, la domiciliile suspecților, sediul unor firme, dar și la sediul ANAF. Printre suspecții din acest dosar se numără și un angajat al Fiscului de la Direcția de mari contribuabili.

Anchetatorii suspectează fapte de evaziune fiscală. Mai exact, mai multe persoane și administratori de societăți comerciale care ar fi încheiat contracte cu firme fantomă și prin intermediul cărora s-ar fi făcut tranzacții fictive, pentru a fi dedusă taxa pe valoarea adăugată.

Prejudiciul este estimat la un milion de euro. Funcționarul ar fi contribuit la prejudiciu prin postul pe care îl deține în ANAF. Anchetatorii ridică documente din biroul funcționarului, așa că activitatea ANAF nu este întreruptă.

Ce spune Poliţia

„Poliţiştii din Bucureşti, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează, în această dimineaţă, 11 percheziţii la persoane bănuite de infracţiuni economice.

La data de 21 ianuarie a.c., 40 de poliţişti bucureşteni efectuează, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, 11 percheziţii, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la persoane, societăţi comerciale şi instituţii publice, pentru documentarea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite ar fi înfiinţat mai multe firme fantomă, pe care le-ar fi folosit în circuitul economic, în scopul deducerii taxei pe valoare adăugată.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.000.000 de euro.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ