Fiul lui Dragnea a scăpat de 10.000 de porci înainte să lovească pesta! Guvernul știa ce urmează

| 07 aug, 11:29

Guvernul știa că vine pesta, dar populația și ceilalți fermieri au aflat ultimii. Băiatul lui Dragnea a scăpat de 10.000 de porci înainte de molimă!

Coincidența ca Valentin Dragnea să-și fi golit ferma chiar înainte să fie atins de pesta porcină îi șochează pe crescătorii de porci.

Când publicul nu cunoștea proporțiile epidemiei care venea, ferma băiatului lui Dragnea a pariat pe extinderea pestei africane, a valorificat porcii și a câștigat, arată o investigație Libertatea.ro.

13.585 de porci avea Romcip Salcia în iulie 2017, din datele oficiale ale ANSVSA, aflate în posesia Libertății.

Guvernul nu doar că nu face 'controale frecvente', așa cum singur se obliga într-o analiză de risc, ci anulează inspecțiile sanitare din primăvara lui 2018!

Guvernul știa că epidemia va veni, dar populația și marile ferme sunt luate prin surprindere și avertizate de oficialități când deja aveau virusul la poartă.

'Mie mi-au spus că vine pesta cu câteva zile înainte să-mi omoare 48.030 de porci', explică Nicolae Ciuleac, patronul Carniprod, fermă tulceană lichidată practic peste noapte de molimă.

Dar ferma din Teleorman s-a descurcat mult mai bine. Nu a mai cumpărat porci, ci a vândut, a tăiat și a procesat ce avea deja în propria fermă, ca și cum Valentin Dragnea știa ce vine. Astăzi, când molima se întinde spre Teleorman, la Salcia au rămas sub 3.000 de porci!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ